Prezervativ aprobat pentru utilizare în multe țări europene, mai eficient în prevenirea infecțiilor decât prezervativele standard

©

Autor:

Prezervativ aprobat pentru utilizare în multe țări europene, mai eficient în prevenirea infecțiilor decât prezervativele standard
Un prezervativ conceput pentru a crește plăcerea sexuală are potențialul de a oferi o mai mare protecție împotriva sarcinilor nedorite și totodată a infecțiilor cu transmitere sexuală, sugerează un nou studiu. Noul prezervativ, numit CSD500, include un gel conceput pentru a spori fermitatea, dimensiunea și durata erecției.
Studiul randomizat, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, a comparat CSD500 cu prezervativele standard, iar atât bărbații, cât și femeile din grupul de testare, au raportat o mai mare plăcere. Bărbații din grupul CSD500 au indicat, de asemenea, o acceptabilitate mult mai mare, raportând o mai mare ușurință în a pune prezervativul și o senzație mai naturală. Aproape 16% au spus că sexul cu noul prezervativ se simte mult mai bine decât sexul fără prezervativ.

Studiul a inclus 500 de cupluri aflate în relații heterosexuale monogame din Thanh Hoa, Vietnam, unde folosirea prezervativelor este deosebit de importantă, având în vedere percepția sporită a riscurilor legate de contracepția hormonală, cum ar fi pilulă contraceptivă și ratele ridicate de avort. Pe parcursul a șase luni, cuplurile și-au raportat în mod repetat satisfacția și plăcerea sexuală printr-un chestionar cu șapte itemi.

CSD500, produs de Futura Medical, a fost aprobat pentru utilizare fără prescripție medicală în mai multe țări europene. Mai recent, a fost aprobat pentru utilizare în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Futura Medical a furnizat prezervativele pentru studiu, dar nu a fost implicat în cercetare.

„Rezultatele sugerează că prezervativul ar putea fi un instrument puternic în prevenirea atât a răspândirii infecțiilor, cât și a sarcinilor nedorite. În plus, utilizarea CSD500 ar putea permite bărbaților să devină confortabil și experimentați cu prezervativele, permițându-le să depășească problemele percepute sau reale de performanță”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Maria Gallo de la Colegiul de Sănătate Publică din Ohio.

sursa: News Medical
foto: Getty Images

Data actualizare: 27-01-2022 | creare: 27-01-2022 | Vizite: 341
Bibliografie
New condom could increase protected sex and decrease sexually transmitted infections, link: https://www.news-medical.net/news/20220125/New-condom-could-increase-protected-sex-and-decrease-sexually-transmitted-infections.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prezervativul
  • Boli care se pot transmite chiar dacă porți prezervativ
  •