ROmedic Firme medicale Servicii pentru cabinete și firme medicale

Traseul măștilor în producție

Traseul măștilor în producție
Autor: printcenter.ro

Pentru că mulți dintre voi sunteți curioși cum realizăm măștile de protecție atât de fain, am creat un scurt video pentru a vă explica mai bine!

Măștile noastre suntdin 2 straturi, cel interior din bumbac, iar cel exterior din Pes. Acestea trec prin procese diferite pentru a fi imprimate.
 
În cazul stratului exterior, imprimarea se face prin sublimare: întâi se imprimă modelul pe hârtie, după care se face transferul, la cald, pe materialul textil în rolă.
În cazul stratului interior, imprimarea se efectuează direct în țesătură cu cerneală reactivă. Pentru fixarea culorii, aceasta trece printr-o baie de abur, la 102,5°C (steaming), după care ajunge la stația de spălare (washing).
 
Ambele procese de imprimare au fost testate la Hohenstein Institute, noi fiind singura companie din România care are certificare OEKO-TEX Standard 100 – Class l, produse pentru copii și sugari.

După aceste faze, ambele tipuri de material, neapărat în rolă, trec prin stația de tratare, fiecare de 2 ori.

   Pe materialul textil care va deveni ulterior stratul exterior al măștii de protecție sunt aplicate 2 tipuri de tratament:
– Heiq Viroblock – protecție antivirală și antibacteriană;

– Heiq Eco Dry – water repellent;

 
   Iar pe cel care va deveni stratul interior al măștii, aplicăm, alte două tipuri de tratament:
– Heiq Pure – antimicrobian și odor controll;
– Heiq Smart Temp – reglarea tempetraturii.
 

După aceste faze, materialele în rolă sunt pregătite pentru a fi croite. Primul pas este decuparea digitală, care se realizează cu ajutorul mașinăriei-laser. Aceasta urmărește cu preciezie conturul măștii, iar la tăiere, sigilează și împiedică deșirarea.

Ultima fază reprezintă momentul în care cele două straturi se unesc, prin coasere la mașina de cusut și le sunt atașate cele două benzi elastice, care vor folosi pentru fixarea măștiii pe față și pentru reglarea sa.

Firește, măștile sunt ambalate individual și expediate prin curierat rapid clienților noștri.

Acesta este traseul măștilor de protecție, eficiente și cool, pe care le producem!