ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

Viata fara telefon mobil

Viata fara telefon mobil
Autor: Mihaela Lungu Stefanescu

De curand am avut telefonul mobil stricat cateva zile. Prima impresie a fost aceea ca imi lipseste o mana. Parca tot trebuia sa fac ceva si nu mai stiam ce. Parca dintr-o data timpul s-a lungit.
Trebuie sa va marturisesc ca fac parte dintre acei oameni, desigur foarte putini la numar :), pentru care aceasta descoperire numita "smartphone" este una foarte tare! :) Treptat m-am obisnuit sa il folosesc pentru diverse si variate aplicatii si inca nu am invatat nici jumatate dintre ele.
Dintr-o data mi s-a luat aceasta jucarie si m-am vazut nevoita sa observ. 
Astfel ca, am avut mai mult timp liber pentru familia mea. 
Astfel ca, am avut mai mult timp sa citesc.
Astfel ca, am avut mai mult chef sa vorbesc cu oamenii din jur.

Ati observat cat de mult din timpul petrecut alaturi de familie, de fapt, stam cu nasul in telefon? Daca faceti asta, va rog sa nu va certati copiii atunci cand stau prea mult cu device-urile in brate. Pentru ca ei asta vad la modelele lor, adica parintii.

Ati observat ca, uneori, preferam sa rasfoim retelele de socializare pentru a vedea ce au mai facut altii, in loc sa citim o carte din care sa dezvoltam concret un mod de a gandi sau un limbaj adecvat?

Si, foarte important, oamenii ies impreuna dar nu mai vorbesc unii cu ceilalti, stau cu ochii fiecare in telefonul lui. Tinerii prefera sa se ascunda in spatele vietii virtuale pentru a fugi de cea reala. 
Am vazut chestia asta acum mai multi ani intr-o tara pe care noi o consideram mult mai dezvoltata decat a noastra si nu imi venea sa cred. El si ea stateau impreuna la restaurant, la aceeasi masa, dar fiecare se uita in cate un telefon. Pe atunci cred ca inca mai foloseam telefonul mobil doar pentru a avea convorbiri. Nu la mult timp dupa, treptat, am observat ca aceasta este realitatea in care traim.
O acceptam sau nu, facem ceva sau nu, depinde de fiecare.

Cautand o imagine sugestiva acestei postari, am gasit si alte articole pe teme similare, deci lumea observa foarte bine aceste tendinte, ne minunam tot mai mult, ne lamentam pentru ca e la moda, dar de fapt, ne bucuram cand ni se repara telefonul "smart". :)

Sau ALEGE sa traiesti in lumea reala! 
ALEGE sa te uiti in jurul tau! 
ALEGE sa mai uiti de telefon din cand in cand!