ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihologie Psihologie Cluj-Napoca

Va simtiti tristi, nelinistiti sau coplesiti de sarcinile cotidiene? Aveti probleme in cuplu sau la locul de munca si aveti nevoie de ajutor sa la rezolvati eficient? Sau doriti, pur si simplu, sa investiti mai mult in dezvoltarea personala? Oricare ar fi aspectele pe care ati vrea sa le imbunatatiti, va invit sa le discutam la cabinet, unde beneficiati de urmatoarele servicii de specialitate validate stiintific:


1. Diagnostic si evaluare clinica 
2. Consiliere si psihoterapie cognitiv-comportamentala in:
- tulburari de anxietate (atacuri de panica, fobie sociala, fobii specifice, tulburare obsesiv-compulsiva, tulburare de stres post-traumatic, anxietate generalizata);
- tulburari afective (tulburare depresiva majora, tulburare distimica, tulburare bipolara);
- tulburari alimentare (bulimie, anorexie, mancat compulsiv);
- tulburari sexuale (disfunctii legate de dorinta sexuala; de faza de excitare; de orgasm: anorgasmie la femei/barbati si ejaculare precoce la barbati; durere in timpul actului sexual; tulburari legate de identitatea sexuala);
- schizofrenie (insa nu pe parcursul episoadelor active);
- abuz de substante (alcool, droguri ilegale, nicotina);
- probleme de relationare in cuplu sau familie;
- furie.
3. Optimizare si dezvoltare personala (autocunoastere, imbunatatirea abilitatilor, rezolvare de probleme, comunicare eficienta, managementul stresului, educatie pentru sanatate si modificarea stilului de viata etc.)


Serviciile se adreseaza adolescentilor, adultilor si persoanelor de varsta a treia.  


Pornind de la cuvintele lui Sorescu ("Cu mine se petrece ceva. O viata de om.") putem spune ca, in mare parte, vietile noastre urmeaza acelasi curs: ne nastem, parcurgem etapele dezvoltarii fizice si intelectuale, formam si mentinem relatii cu cei din jur, muncim, ne bucuram, suferim, crestem in cunostinte si experienta, imbatranim, murim. Astfel, experientele noastre legate de aceste etape se situeaza pe un continuum al variabilitatii: nu sunt ciudate sau anormale, ci doar mai apropiate sau mai departate de media populatiei. Cu totii traim stari de tristete, frica, furie etc., unii dintre noi mai intens, altii mai putin intens. Iar atunci cand noi nu ne simtim confortabil cu starile si/sau comportamentele noastre, sau daca acestea afecteaza relatiile noastre cu cei din jur, e indicat sa le ajustam. Terapia cognitiv-comportamentala s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode prin care se poate face acest lucru.
Ideea principala a terapiei cognitiv-comportamentale este aceea ca gandurile/convingerile noastre (fie ele explicite, adica le putem verbaliza, fie implicite, adica nu le putem descrie atunci cand ni se cere) sunt cele care determina reactiile noastre emotionale, comportamentale si chiar fiziologice. Astfel, o mare parte din tulburari reprezinta rezultatul unei gandiri disfunctionale (impedica functionarea eficienta a unei persoane).
Printre exemplele de gandire disfunctionala se numara:
• gandirea in alb si negru: bun - rau, inteligent - prost etc., fara a tine seama de nuante, de variantele de mijloc;
• extragerea unei concluzii in lipsa dovezilor suficiente care sa o sustina: "mi-am ratat toata viata";
• centrarea pe un anumit detaliu, fara a tine cont de informatii mai relevante: "toata lumea a vazut cum m-am rosit cand vorbeam";
• evaluarea eronata a unui eveniment (maximizare sau minimizare): "e o catastrofa ce s-a intamplat"/ "nu are nicio importanta";
• generalizarea excesiva: toti, tot timpul, totdeauna, mereu etc.;
• vederea "in tunel", centrarea doar pe aspectele negative sau doar pe cele pozitive ale unei situatii;
• gandirea emotionala: "trebuie sa fie adevarat pentru ca asa simt eu";
• evaluarea globala: "sunt prost", "altii sunt prosti", "viata e nedreapta" etc. Aceste moduri de gandire s-au format in mintea noastra de-a lungul timpului si ne ghideaza comportamentul. Vestea buna e ca ele pot fi identificate si schimbate prin tehnici cognitive si comportamentale. Astfel, schimband modul de interpretare al evenimentelor/situatiilor, reusim sa schimbam reactiile fiziologice, emotionale si comportamentale, deci reusim sa devenim mai eficienti, mai functionali in mediul in care traim.
In cazul in care considerati ca e loc de imbunatatire in anumite domenii ale vietii dumneavoastra, va astept sa muncim impreuna la "viata de om" pe care v-o doriti (ca sa revenim la Sorescu).


Programati-va la telefon 0766807589 sau prin e-mail (la sectiunea contact ).

Acum aveti si posibilitatea de a opta pentru sedinte la telefon sau pe skype.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare