Ignorarea problemelor de natură psihică nu conduce la sănătate și vitalitate, ori la o viață împlinită. Nu te ”anestezia” emoțional pentru a face față dificultății de a trăi, ci ascultă-ți intuiția când simți că ”ceva” se rupe și doare. Apelează la tratament psihologic, adecvat situației cu care te confrunți.
ROmedic Cabinete medicale Sibiu Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Sibiu

Dacă ai deschis această pagină, ştii deja ce înseamnă un cabinet de psihologie. Probabil că te-ai blocat într-o stare sau o situaţie şi resimţi acest fapt suficient de deranjant încât să accepţi ideea că ai nevoie de o rezolvare, alta decât ce ai încercat până în prezent. Mai mult ca sigur, ai lăsat deoparte prejudecăţile privind „mersul la psiholog” şi te-ai decis să începi să-ţi asumi responsabilitatea pentru schimbarea situaţiei şi a ta.


Te felicit pentru acest pas! Să admiţi că ai mai multe necunoscute decât opţiuni, mai multe spaţii goale sau pline de neajunsuri decât obiective formulate şi atinse, necesită o doză mare de curaj şi încredere. Tocmai ai pierdut o parte din iluziile fermecătoare ale vieţii şi începi să explorezi realitatea fiinţei tale şi a lumii care te înconjoară. Şi, dacă te uiţi cu atenţie, observi că ai lăsat în urmă şi o serie de clişee care ţi-au menţinut percepţia şi gândirea captive într-o lume şi un spaţiu de care ai fost învăţat mai degrabă să te fereşti, decât să le înţelegi şi să te dezvolţi în ele.


Dacă te opreşti aici, nu-ţi iau înapoi felicitările! Ai apucat să vezi şi să simţi cum eşti de fapt, cum ar putea fi viaţa ta. Cel puţin, vei visa frumos de aici înainte.
Dacă mergi mai departe şi intri în cabinet, pregăteşte-te să faci cunoştinţă nu cu psihologul, ci cu tine însuţi. Este de departe cea mai importantă persoană pe care o vei cunoaşte vreodată şi va fi cea mai puternică şi dorită întâlnire a vieţii tale. Iar, eu, psihologul, voi avea rolul să te însoţesc, susţin, ghidez în procesul de vindecare.

 

Cabinet de Psihologie Simina Munteanu vine în întâmpinarea nevoilor de asistenţă şi intervenţie de specialitate în domeniul sănătăţii psihice pe următoarele direcții: 

 

1.Psihopatologie: tulburări anxioase, tulburări afective, tulburări de personalitate, tulburări de adaptare;

 

2.Probleme psihologice subclinice: probleme relaţionale (familiale, parteneriale, sociale, profesionale), probleme şcolare, dificultăţi la locul de muncă, incapacitate de concentrare şi memorare, gândire ineficientă şi neproductivă, epuizare nervoasă asociată cu oboseală şi slăbiciune fizică, lipsa de control asupra impulsurilor, tensiune emoţională, probleme de identitate, probleme specifice pentru o etapă a vietii, noncomplianta la tratament în cazul unei condiţii medicale;

 

3.Situaţii de risc: reacţie de adaptare la situaţii critice, stres acut, crize psihologice;

 

4.Patologie somatică: boli psihosomatice, afecţiuni dermatologice, tulburări menstruale, tulburări de somn, tulburări ale comportamentului alimentar, tulburări ale dinamicii sexuale, tulburari algice;

 

5.Autocunoaştere şi dezvoltare personală: explorarea şi activarea potenţialului nefolosit şi a resurselor blocate, învăţarea unor deprinderi şi comportamente eficiente şi adecvate contextului actual de viaţă, stimularea aptitudinilor de observaţie şi analiză a situaţiilor de viaţă în scopul optimizarii capacităţii de decizie, dezvoltarea capacităţii de construire a planurilor şi de atingere a obiectivelor etc

 

Tarife

 

Ședința standard S: 60 - 80 minute, individual sau cuplu, 120 lei. 

 

Ședința standard plus S+: 60 - 80 minute, individual sau cuplu, scriptul* ședinței, 150 lei. 

 

*Scriptul ședinței este adaptarea scrisă a conținutului ședinței și conține: ideile principale, concluziile ședinței, temele și sarcinile dintre ședințe, ce a rămas de discutat, observațiile psihologului, observațiile persoanei. Se trimite pe adresa de mail într-un interval de 48 de ore, are caracter confidențial pentru ambele părți și are drept scop principal creșterea eficienței ședințelor prin menținerea focusului terapeutic asupra obiectivelor stabilite. 

 

O şedinţă de terapie este o întâlnire privilegiată și, în același timp, un punct culminant al transformării fiinţei. Avem un cadru terapeutic, avem instrumentele necesare, avem ştiinţa şi cunoaşterea, avem puterea de a ne transforma, avem capacitatea de a fi oameni, unii pentru alţii. Avem un singur scop, acela de a ne îndeplini umanitatea prin iertare, eliberare şi fericirea de a ne cunoaşte, susţine şi creşte reciproc!

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare