ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Anunțuri & noutăți

18-10-2018

Vrei sa devii si tu psihoterapeut?

Vrei sa devii si tu psihoterapeut?
Institutul pentru cuplu si Familie (ICF) organizeaza Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu. Acesta program de formare este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). Pe baza certificatului emis de ICF absolventii programului de formare pot depune dosarul la CPR pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu.

Institutul pentru Cuplu si Familie (ICF) deruleaza programe de formare si cursuri de educatie continua la nivel national, avand in prezent grupuri de formare in : Iasi, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Brasov, Targu Mures, Cluj, Satu Mare, Timisoara.
Programul de formare respecta criteriile de formare ale asociatiei nationale de psihoterapie sistemica din Olanda (NVRG) si este recunoscut de Asociatia de terapie de familie din Europa (EFTA), ICF fiind membru in departamentul de formare al EFTA (EFTA-TIC).

Formatorii institutului au o bogata experienta in psihoterapie, formare, dezvoltare personala si supervizare, fiind psihoterapeuti principali in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (psihologi principali recunoscuti din 2004 de FRF, iar din 2005 de CPR) . Politica institutului presupune un contact permanent cu practica de la nivel international, astfel incat fiecare formator participa la cel putin un eveniment pe an in afara Romaniei (conferinta, worck-shop, scoala de vara etc.). De asemenea cel putin odata pe an sunt invitati in Romania formatori importanti la nivel mondial, pentru a oferi workshop-uri sau prelegeri cursantilor institutului sau profesionistilor in domeniu.
Procesul de formare cuprinde un numar de 700 de ore de formare teoretico- aplicativa, intervizare si dezvoltare personala si 200 ore de supervizare, pe durata a cel putin 3 ani in conformitate cu regulamentu Colegiului Psihologilor din Romania. Intalnirile vor avea loc la interval de 2-3 luni, in module de 25,30,35 ore.

Taxa de inscriere: 40 lei, Avans 110 lei
Taxa curs formare :
-modulul de 25 ore -375 lei
-modulul de 30 ore -450 lei
-modulul de 35 ore – 500 lei

Plata se face la fiecare modul. Pentru alte locatii decat orasul Iasi, se vor asigura costurile de cazare si transport al trainerului precum si sala de curs.
Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile mai sus mentionate (vezi regulamentul Colegiului Psihologilor din Romania).
Psihoterapia sistemica de familie si cuplu este abordarea terapeutica care foloseste metafora sistemica pentru a explica geneza si mentinerea simptomelor ( a problemelor psihoemotionale si relationale acuzate de client –individ, cuplu, familie, grup) si pentru a genera strategii de depasire a acestora.

Viziunea promovata de scoala de formare este una in care sunt prezentate scolile moderniste (structuralista, strategica, MRI, transgenerationala, experentiala de familie, cognitiv-comportamentala de familie, eriksoniana de familie) si postmoderniste (scoala de la Milano, terapia narativa, terapia focalizata pe solutie, abordarea limbajului colaborativ, terapia dialogica,) din psihoterapia sistemica si diverse modele de integrare a acestora intr-o viziune unitara care are la baza metafora sistemica.
Pentru București prima intalnire este programata pe data de 25-27 ianuarie 2019.

Pentru inscriere se va trimite email la mariacristina_cojocaru@yahoo.com cu un CV, o scrisoare de intentie si copie dupa plata taxei de inscriere cu avans (150lei) platita in contul institutului. Numarul de cont si informatii suplimentare privind serviciile si evenimentele organizate de institut le puteti gasi pe pagina web www.icf-iasi.ro sau la telefon 0733 175 339 Cristina Cojocaru si 0726 338 884 Corina Panaite.
Formator: dr. psihoterapeut Marcel Nedelcu.

Va asteptam la cursurile noastre!
 
Programare