Trecutul este perna pe care se odihneste prezentul visand catre viitor. Orice este in puterea noastră de schimbare să nu ne sperie, ci să ne incurajeze să ne mai dam o șansa.
ROmedic Cabinete medicale Bucureşti Sectorul 6 Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucureşti Sectorul 6

Terapia psihanalitica presupune introspectie, onestitate si rabdare. Fondatorul curentului de gandire psihanalitic- Sigmund Freud, este de fapt intemeietorul ideii de psihoterapie prin comunicare cu persoanele aflate in situatii dificile din punct de vedere psihologic. Pana atunci acestea erau tratate medicamentos sau prin tot felul de interventii extreme, de ordin fizic.

 

Simplu fapt de a purta o discutie profunda cu pacientii sai a fost solutia moderna si umana a acestuia, respectind astfel demnitatea si confidentialitatea pacientilor. Ulterior descoperirilor facute de Freud in legatura cu functionarea psihica, discipolii si urmasii lui au imbogatit si documentat noi aspecte ale vietii noastre interioare, ale relationarii si ale procesului terapeutic.

 

Nu orice forma moderna de psihoterapie este psihanalitica, chiar daca se inspira din munca acestora. Exista si modele terapeutice focusate pe efect si nu pe cauza, care urmaresc un fel de desensibilizare sau "dresaj" al pacientului, folosind imaginea autoritara a terapeutului ca si garant in atingerea scopului.

 

Deasemeni exista modele inspirate de tehnicile de gandire pozitiva, care se focuseaza pe aspectele favorabile ale experientelor individuale sau relationale, in speranta ca pacientul va uita sau va ajunge sa ignore experientele sau trairile negative.

 

Psihanaliza, prin terapeutii pe care ii formeaza si ii acrediteaza in plan international, presupune o pregatire extrem de riguroasa, pentru atingerea unui grad inalt de profunzime psihologica. Presupune un efort permanent de lucru cu sine al terapeutului si o abordare consistenta si completa a personalitatii pacientului si experientei acestuia. Este cea mai buna sansa psihoterapeutica pe care o persoana o poate avea pentru a se cunoaste pe sine si a intelege contextul existentei sale.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare