ROmedic Cabinete medicale Braila Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Braila

Anxietatea. Ce este de facut?

Anxietatea. Ce este de facut?
Un gol în stomac, o stare de nelinişte, de panică, de agitaţie, o stare de aşteptare ca într-o presimţire rea, o teamă fără obiect.
lată doar câteva din simptomele ce le simţim în timp ce cel de lângă noi ne spune: "Hai, termină, nu mai fi îngrijorat şi tensionat" sau "Nu ai nici un motiv să te simţi aşa".

Preocupare şi neliniste persistenta, incontrolabila, care poate implica griji privind mai multe activităţi şi evenimente, insotita de simptome somatice ca dureri de cap, furnicaturi, intepaturi, nod in gat, palpitatii, sufocare, transpiratii, poarta numele generic de ANXIETATE. Anxietatea se deosebeste de simpla ingrijorare prin durata si intensitatea simptomelor. Persoana are dificultăţi în a-şi controla anxietatea, care este însoţită si de nelinişte, încordare fără motiv, neputinţa de a se relaxa chiar când totul este în regulă; stări de oboseală, dificultăţi de concentrare, iritabilitate, tensiuni musculare, somn agitat. Toate la un loc duc la o stare de stres permanentă şi probleme de funcţionare in viata de zi cu zi.

-"Am crezut mereu că nu sunt decât o persoană care obişnuieşte să se îngrijoreze. Mă simt încordată şi nu pot să mă relaxez. Uneori este ceva pasager, alteori e o stare constantă. Poate dura zile întregi. Mă preocupă ce urmează să pregătesc pentru o cina festivă sau care ar fi cadoul potrivit pentru cineva. Pur şi simplu nu mă pot detaşa de astfel de preocupări."
-"Aveam probleme serioase cu somnul. Unele dimineţi mă trezeam tensionat, sau chiar în timpul nopţii. Aveam probleme de concentrare, chiar la lectura unui ziar sau a unui roman. Uneori mă simţeam puţin ameţit. Inima îmi bătea repede sau cu putere şi asta ma făcea să mă îngrijorez şi mai mult."

Prin anxietate întelegem o stare de îngrijorare şi tensiune exagerate şi cronice, deşi nu par a fi generate de nimic. Oamenii care se confruntă cu o astfel de anxietate anticipează mereu dezastrul, cu îngrijorări excesive privind sănătatea, banii, familia sau munca. Totuşi există şi cazuri când nu poate fi detaşată clar sursa îngrijorării. Uneori, simplul gând de a face faţă unei noi zile provoacă anxietate.

Astfel de persoane nu pot să îşi înlăture îngrijorările, deşi de obicei sunt conştienţi că intensitatea anxietăţii lor e disproporţionată faţă de împrejurări. De asemenea, acestor oameni le este foarte greu să se relaxeze. Deseori întâmpină dificultăţi în a adormi şi a avea un somn liniştit. Îngrijorările lor sunt însoţite de simptome fizice, în special tremur, ticuri, tensiune musculară, iritabilitate, transpiraţii sau valuri bruşte de căldură. Se pot simţi ameţiţi sau fără suflare. Uneori simt greaţă sau trebuie să meargă mai des la toaletă. Mulţi dintre ei se sperie mai uşor decât ceilalţi oameni. De obicei se simt obosiţi, au dificultăţi în a se concentra şi suferă uneori şi de stări de tristeţe, melancolie, lipsă de speranţă.

Dumneavoastră în ce măsura vă simţiţi aşa?

Daca va regasiti in randurile scrise mai sus sau daca cunoasteti pe cineva care se confrunta cu problemele enumerate, este important sa stiti ca avem o veste buna ! Exista SOLUTIE ! Azi, anxietatea este tratabila si controlabila prin tehnici de psihoterapie moderne si de scurta durata. Programati-va o consultatie pentru a beneficia de o evaluare psihologica profesionala si de mai multe detalii privind tratamentul sau preventia problemelor de anxietate.

Va astept cu incredere !
 
Programare