ROmedic Cabinete medicale Braila Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Braila

Testele psihologice din dotarea cabinetului

Testele psihologice din dotarea cabinetului
Autor: Evy Dehelean
Testele psihologice aflate in dotarea cabinetului sunt teste cu licenta si respecta normele metodologice cerute de Colegiul Psihologilor din Romania, Instrumentele cu licenta (chestionare, scale, teste) reprezinta garantia calitatii unui diagnostic corect , validat stiintific - premiza esentiala in evaluarea dificultatilor psihologice ale pacientului si in vederea elaborarii planului de terapie.

Va prezentam in continuare instrumentele psihologice de care puteti beneficia in cabinetul nostru, in functie de problemele cu care va confruntati, in functie de varsta si de obiectivele pe care doriti sa le atingeti:

Instrumente clinice adulti:

- Sistemul de evaluare clinica - dezvoltat de RTS Cluj Napoca - 20 de scale clinice pentru evaluare tabloului clinic si a mecanismelor psihologice implicate in sanatate si tulburari psihice.
Prin modul în care a fost elaborat, Sistemul de evaluare clinica reprezintă astăzi unul dintre cele mai avansate sisteme de psihodiagnostic şi evaluare clinică validate ştiinţific.

Instrumente de evaluare pentru copii si adolescenti:
- PEDa - platforma de evaluare a dezvoltarii pentru copii cu varste intre 3 - 6/7 ani.
PEDa este un instrument extrem de util pentru evaluarea dezvoltării, evaluarea gradului de pregătire pentru şcoală, evaluarea longitudinală a dezvoltării competenţelor, evaluarea tulburărilor psihiatrice şi remedierea problemelor de sănătate mintală la preşcolari
PEDa conţine peste 50 de scale/teste etalonate şi validate pe populaţia din România, care evaluează toate competenţele copilului: cognitive, emoţionale, sociale, de temperament, autonomie şi nivelul pregătirii pentru şcoală. De asemenea, PEDa conţine şi scale de screening psihiatric pentru tulburările specifice copilăriei.

- PEDb - platforma de evaluare a dezvoltarii pentru copii si adolescenti cu varste intre 6/7 ani si 19 ani
PEDb conţine 55 de teste computerizate de evaluare psihologică complexă, etalonate şi validate pe populaţia din România. Cu ajutorul platformei se pot evalua:
- atentia si functiile executive
- functiile senzorio-motorii
- limbajul
- memoria
- abilitatea generala de invatare
- abilitatea numerica
- abilitatea verbala
- aptitudinile spatiale
- abilitati functionaresti
- abilitati de procesare a informatiei - rapiditate in reactii
- capacitatea decizionala
- evaluarea personalitatii
- evaluarea valorilor si intereselor
- evaluarea emotiilor si comportamentelor
- evaluarea strategiilor de invatare

Pe baza evaluarii psihologice prin intermediul platformei PEDb se poate oferi consiliere privind orientarea in cariera.

Instrument psihologic de evaluare complexa a personalitatii - DECAS

Instrumentul ofera posibilitatea de a genera 3 tipuri de rapoarte, in functie de scopul testarii:
- Economic - 4 pagini - destinat situaţiilor în care suntem interesaţi de o caracterizare sumară a personalitatii persoanei testate;
- Standard - 15 pagini - destinat situaţiilor în care dorim o caracterizare psihologică detaliată a persoanei testate;
- Business - 19 pagini - conţine în plus faţă de informaţia cuprinsă în raportul standard, o evaluare a 16 competenţe profesionale transversale (ex. munca în echipă), un index de compatibilitate cu postul (pentru situaţii de selecţie) şi o serie de recomandări utile pentru specialistul în resurse umane;

Instrumente de evaluare pentru psihologia muncii si transporturilor ( in vederea obtinerii avizelor psihologice la angajare sau periodice / pentru obtinerea avizului psihologic pentru conducatori auto categoria A si B )

- PSISELTEVA - baterie de teste dezvoltata de RQPLUS - Sistemul PSISELTEVA este o alternativă informatizată de testare si evaluare psihologică în domeniul psihologiei muncii, selecţiei şi profesionale. Sistemul este alcatuit din probe psihologice elaborate atât pentru activitatea de selecţie şi orientare spre anumite profesii şi locuri de muncă cât şi pentru determinarea capacităţilor de integrare şi de menţinere a eficienţei operative şi rezolutive în activităţi profesionale care se desfaşoară în condiţii de risc şi periculozitate, in vederea obtinerii avizarii.
- PSIRUTEVA - baterie de teste dezvoltata de RQPLUS - este un sistem informatizat de testare şi evaluare psihologică specializat pe domeniul transporturilor rutiere si masoara mobilitatea si concentrarea atentiei, timpi de reactie, coordonare senzorio-motorie, reactivitate motorie, vigilenta, memorie.

Cabinetul dispune de cele mai performante metode de testare si evaluare psihologica existente in prezent in Romania, cu scopul de a oferi servicii psihologice de inalta calitate, interventii psihologice individualizate, adaptate nevoilor si scopurilor clientilor sai.

Va asteptam cu incredere !
 
Programare