ROmedic Cabinete medicale Braila Cabinete Psihologie Psihologie Braila

Regulile cabinetului

Regulile cabinetului
Autor: Evy Dehelean
Consilierea psihologica si psihoterapia sunt activitati bine reglementate de Colegiul Psihologilor din Romania, se circumscriu unor ghiduri de practica clinica agreate, tehnicilor si metodelor validate stiintific specifice scolii de formare a terapeutului si, deloc in ultimul rand, Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practica.

Dincolo de aceste reglementari la nivel profesional, exista si asa-numitele "reguli ale casei". Ele ne ajuta sa ne clarificam reciproc in privinta drepturilor si obligatiilor pe care le avem fiecare - pacient si psiholog.
De ce este important sa le cunoastem si ne dorim sa le respectam? Pentru ca vrem sa oferim incredere si profesionalism, calitate si rezultate, iar aceste lucruri se intampla cand ne setam corect si de la bun inceput asteptarile de ambele parti.

Iata regulile cabinetului. Va rugam sa le parcurgeti cu atentie si va invitam sa le considerati premiza unei colaborari eficiente si sigure:

- Prima consultatie se stabileste DOAR cu programare telefonica prealabila. Programarile sau obtinerea informatiilor suplimentare legate de serviciile cabinetului, se pot face la telefonul 0746.181.076, de Luni pana Vineri, in intervalul orar 9:00 - 19:00.

- In cazul consultatiilor pentru copii si adolescenti, prima sedinta la cabinet va avea loc DOAR cu parintii sau tutorii legali.

- In cazul in care, in urma consultatiei, decideti sa incepeti sedintele de consiliere sau psihoterapie, psihologul va va pune la dispozitie un contract de prestari servicii psihologice in baza caruia se vor desfasura sedintele. Contractul este o cerinta legala si are rolul de a detalia termenii colaborarii.

- Anularea unei programari se face cu minim 24 de ore inainte. In caz contrar, sedinta programata si neonorata se va achita. Intervalul orar stabilit in prealabil va este rezervat in intregime si nu poate fi alocat altui pacient in contextul in care anulati programarea in ziua in care era stabilit.

- Consultatia/sedinta individuala are durata de 50 de minute si are loc intr-o zi si la o ora convenita de comun acord

- Consultatia/sedinta de terapie de cuplu are durata de 1 h 30 min.

- Prezenta la cabinet se face respectand ora stabilita. In cazul in care, din diverse motive, veti intarzia, sunteti rugati sa anuntati acest lucru.

- Intarzierea la sedinta programata, nu va fi recuperata prin depasirea timpului alocat sedintei, ci duce la scurtarea acesteia

- In cazul in care, in situatii speciale, psihologul nu poate onora programarea sedintei, veti fi anuntat telefonic, in prealabil, si veti avea posibilitatea sa alegeti o noua data pentru reprogramare

- In timpul evaluarilor psihologice sau a sedintelor de psihoterapie, veti fi rugati sa inchideti telefonul mobil

- Decizia de a sista sedintele de psihoterapie este recomandabil sa fie de comun acord, astfel incat sa beneficiati maxim de beneficiile tratamentului psihologic. Aceasta decizie poate apartine atat pacientului, cat si psihologului, separat. In cazul in care, din diverse motive, veti dori sa intrerupeti sedintele, sunteti rugat sa va anuntati intentia cu cel putin o sedinta in avans. Prezentarea intentiei dvs, ii va permite psihologului sa incheie procesul terapeutic in conditii optime pentru dvs., sa va ofere concluziile si recomandarile necesare pentru viitor in vederea prevenirii recaderilor. In cazul in care psihologul va considera necesara sistarea sedintelor, veti primi explicatii detaliate privind aceasta decizie

- Rapoartele psihologice rezultate in urma evaluarilor pentru comisia de incadrare in grad de handicap sau pentru comisia de expertiza a capacitatii de munca se elibereaza dupa minim 2 zile lucratoare

- Avizele psihologice pentru angajare, examene periodice, permise de conducere se elibereaza la finele evaluarii psihologice

- Rapoartele de evaluare complexa a personalitatii se elibereaza dupa minim 3 zile lucratoare

- Regulile specifice sedintelor de evaluare psihologica si psihoterapie online, vor fi detaliate clientilor interesati, la solicitare. Cabinetul detine formarea si expertiza necesara de a oferi servicii profesionale de consiliere si psihoterapie online prin intermediul primei platforme de preventie si psihoterapie a anxietatii din Romania. Mai multe detalii despre platforma, beneficiile si rezultatele ei aici: www.paxonline.ro .
IMPORTANT : tarifele pentru accesarea platformei PAX prin intermediul cabinetului nostru sunt preferentiale. Contactati-ne pentru detalii !


Va asteptam cu drag !
 
Programare