Psilocibina în microdoze ar putea îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală

©

Autor:

Psilocibina în microdoze ar putea îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală
Un studiu recent analizează modul în care anumite substanțe psihedelice, în cantități mici, pot avea impact terapeutic asupra sănătății mintale.
Publicat în Nature-Scientific Reports, studiul analizează datele a 953 de persoane care au luat sub observarea oamenilor de știință microdoze de psilocibină. Un alt grup alcătuit din 180 de participanți a fost de control, fără a consuma substanțele psihedelice.

Participanții au efectuat ulterior o serie de evaluări pentru analiza sănătății mintale, a stării de spirit și a funcțiilor cognitive. Timp de 30 de zile, de exemplu, au folosit ca marker pentru tulburările neurodegenerative (de exemplu, boala Parkinson) atingerea unui smartphone cu degetul, măsurând diverși parametri de activitate.

Persoanele care au ingerat microdoze de psilocibină au prezentat îmbunătățiri semnificative ale stării de spirit, sănătății mintale și abilităților psihomotorii timp de o lună, comparativ cu grupul de control.

Prin studiu, cercetătorii sugerează o modalitate de reducere a depresiei, anxietății, stresului, cu potențial crescut terapeutic, în special în rândul persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Psilocibina este un compus organic care derivă din dimetiltriptamină fosfatată, fiind regăsit în peste 200 de specii de fungi. Dozele de psilocibină au fost utilizate din vechi timpuri de popoarele indigene. Microdozele ar putea fi utilizate de medici pentru a trata diverse patologii ale sistemului nervos.

Microdozajul presupune autoadministrarea în doze suficient de mici pentru a nu afecta funcționarea cognitivă, de la 0,1 până la 0,3 grame, conform studiului. Ciupercile cu psilocibină sunt considerate netoxice, mai ales în comparație cu tutunul, alcoolul sau opioidele.

Cercetări suplimentare sunt necesare pentru a stabili ferm implicațiile microdozării, a efectelor asupra stării de spirit și a sănătății mintale, fiind un progres necesar în domeniu. Există numeroși pacienți cu depresie și anxietate care nu răspund la tratamentele existente, fiind utile alte abordări terapeutice.

sursa: News Medical
foto: UBC Okanagan News

Data actualizare: 18-07-2022 | creare: 18-07-2022 | Vizite: 914
Bibliografie
Psilocybin microdosing associated with mood and mental health improvements, link: https://www.news-medical.net/news/20220711/Psilocybin-microdosing-associated-with-mood-and-mental-health-improvements.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
  • Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții
  • Experiențele psihedelice mistice ar putea fi legate de rezultate pozitive în sănătatea mentală
  •