Radioterapia FLASH - o serie de tratament pentru cancer administrată într-o secundă

©

Autor:

Radioterapia FLASH - o serie de tratament pentru cancer administrată într-o secundă
Într-un nou raport publicat în Journal of Radiation Oncology, Biology, and Physics cercetătorii detaliază modul în care au folosit radiațiile protonice pentru a genera doza necesară, astfel încât să ofere unui pacient cu cancer întregul curs de tratament de radioterapie într-o singură sesiune rapidă.
Această metodă este cunoscută sub denumirea de radioterapie FLASH și este o paradigmă experimentală. În acest studiu, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că FLASH a demonstrat același efect asupra tumorilor ca radiațiile fotonice tradiționale, în timp ce ajută la protejarea țesutului sănătos datorită timpului de expunere mai scurt.

„Am reușit să dezvoltăm sisteme specializate în sala de cercetare pentru a genera doze FLASH, să demonstreze că putem controla fasciculul de protoni și să efectuăm un număr mare de experimente care să ne ajute să înțelegem implicațiile radiațiilor FLASH pe care pur și simplu nu le-am fi putut realiza cu o configurație de cercetare mai tradițională”, a declarat James M. Metz, autorul studiului.

Succesul echipei s-a bazat pe capacitatea de a genera doza potrivită de protoni, în timp ce au fost măsurate eficient și precis dozele de radiații.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-01-2020 | creare: 17-01-2020 | Vizite: 700
Bibliografie
Cancer: Giving entire course of radiation treatment in less than a second is feasible. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109130225.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Radioterapia după operația pentru cancerul de prostată ar putea fi amânată
  • Terapia cu litiu poate inversa efectele adverse ale radioterapiei
  • Noi arme împotriva tumorilor care potențează sistemul imunitar
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum