ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihologie Psihologie Cluj-Napoca

DISFUNCTIILE SEXUALE -EJACULAREA PRECOCE

Autor: Psiholog Maria Radulescu
EJACULAREAPRECOCE

Ejacularea precoce constituie debutul recurent sau persistent al orgasmului si

ejacularii la o stimulare sexuala minima, inainte sau la scurt timp dupa penetrare si fara ca persoana sa-si doreasca. Este important sa se tina cont de o serie de factori cum ar fi: varsta, noutatea partenerei sau a situatiei sexuale si frecventa activitatii sexuale,

Ejacularea precoce constituie debutul recurent sau persistent al orgasmului si ejacularii la o stimulare sexuala minima, inainte sau la scurt timp dupa penetrare si fara ca persoana sa-si doreasca.
Este important sa se tina cont de o serie de factori cum ar fi: varsta, noutatea partenerei sau a situatiei sexuale si frecventa activitatii sexuale, experienta sexuala generala.

Ejacularea precoce poate crea tensiune intr-o relatie. Multi dintre barbati evita sa mai ajunga in momente intime cu partenera lor din cauza acestei tulburari. Uneori pot ajunge la izolare sociala.
Multi barbati invata sa intarzie orgasmul pe masura ce capata experienta si inainteaza in varsta

. Unii barbati pot intarzia ejacularea intr-o relatie de lunga durata dar se intalnesc din nou cu aceasta tulburare cand au o partenera noua. In general ejacularea precoce se intalneste la barbatii tineri dar poate aparea si la barbaii care nu aveau aceasta problema si nu sunt chiar tineri.

Cand ejacularea precoce apare dupa o perioada de functionare normala acest lucru se datoreaza reducerii frecventei activitatii sexuale, anxietatii in legatura cu o partenera noua sau pierderii controlului asupra ejacularii asociata cu dificultatea de a ajunge si a mentine erect

Unii barbati care fac uz de alcool pentru a pastra erectia si a intarzia ejacularea, revin la problema dupa ce numai consuma alcool.

Multi barbat cred ca ejacularea este un act reflex si care nu depinde de ei, fiind imposibil de controlat. Inlaturarea ejacularii precoce incepe cu controlul ejacularii. Cu ajutorul exercitiilor un barbat este capabil sa-si controleze ejacularea in aproape 90 % din cazuri.
Doctorii Master si Johnson, in urma cercetarilor intreprinse au propus o metoda de intarziere a ejacularii care se poate deasfasura cu prezenta partenerei sau in absebta acesteia.

Este important ca barbatul sa ajunga in faza in care va ejacula si exact in acel moment stimularea sa fie oprita. Partenera va strange puternic in zona de sub capul penisului

. Activitatea sexuala va fi oprita timp de 30 secunde, apoi se va relua. Aceasta actiune se va repeta de fiecare data cand vine momentul ejacularii nedorite pana la momentul in care se doreste ejacularea.
Acest exercitiu trebuie repetat timp de 3 saptamani, de 2-3 ori pe saptamana. Dupa cele 3 saptamani se trece la o alta etapa, care va dura tot 3 saptamani.
In aceasta faza vor exista penetrari dar partenera trebuie sa stea deasupra.
Cand apare senzatia de ejaculare, se opreste actiunea si se strange.
Apoi urmeaza faza a treia in care barbatul sta deasupra si face miscarile iar cand apare senzatia de ajaculare procedeaza cum am descris mai sus.
Aceasta metoda plus multe altele care exista pentru controlarea ejacularii precoce ar trebui practicate sub atenta supraveghere a unui sexolog.
 
Programare