Ratele de supraviețuire și ale speranței de viață vor fi studiate într-un centru de cercetare independent

©

Autor:

Ratele de supraviețuire și ale speranței de viață vor fi studiate într-un centru de cercetare independent

Nevoia de a înțelege cu precizie impactul financiar și social al modificării speranței de viață, ca urmare a unor evenimente neprevăzute, precum pandemia COVID-19, i-a determinat pe cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam să înființeze un centru de cercetare independent.
Speranța medie de viață a crescut pe tot globul în ultimele decenii, dar ritmul în care speranța de viață se va schimba rămâne incert. Incertitudinea determinată de schimbările imprevizibile creează provocări, cum ar fi accesibilitatea sistemelor de pensii sau capacitatea necesară a sistemului de sănătate. Este de o importanță vitală pentru societate să dobândească o mai bună înțelegere a impactului financiar și social al schimbării speranței de viață. De aceea, Universitatea din Amsterdam (UvA), în colaborare cu Nationale-Nederlanden (NN), deschid un nou centru de cercetare independent: Centrul de Cercetare al Riscului Longevității.

Cercetătorii UvA care vor fi cooptați în centru vor studia evoluția ratelor de supraviețuire și a speranței de viață și modul în care aceste evoluții sunt afectate de o varietate de factori. Rezultatele cercetării referitoare la evoluțiile așteptate ale speranței de viață vor oferi, de asemenea, o bază pentru studierea impactului financiar și social al tendințelor.

„Consecințele sociale și financiare ale evoluției speranței de viață sunt enorme”, spune Michel Vellekoop, profesor de asigurări de viață și director de cercetare al grupului de cercetare de la Școala de Economie din Amsterdam, unde va avea sediul noul centru. „Există o variație semnificativă a speranței de viață între diferitele grupuri de populație, iar diferențele socioeconomice sunt una dintre cauze. Încă nu avem o înțelegere suficientă a modului în care se va dezvolta speranța de viață și a modului în care toți factorii relevanți relaționează între ei. De asemenea, nu avem cunoștințe adecvate despre consecințele financiare și economice ale evoluției speranței de viață. Dorim să schimbăm acest lucru folosind cercetările pe care le vom efectua la Centrul de Cercetare al Riscului Longevității”.

 

sursa: News Medical
foto: www.uva.nl


Data actualizare: 09-12-2021 | creare: 09-12-2021 | Vizite: 215
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chiar și micile schimbări pozitive în alimentație îți prelungesc viața
  • STUDIU: Longevitatea și paradoxul obezității
  • Hong Kong - orașul cu speranța de viață cea mai mare
  •