Reinfectarea cu COVID-19, posibilă în mai puțin de trei luni, pentru persoanele nevaccinate

©

Autor:

Reinfectarea cu COVID-19, posibilă în mai puțin de trei luni, pentru persoanele nevaccinate
Durata protecției după infecția naturală cu virusul SARS-COV-2 la persoanele nevaccinate a reprezentat un subiect în jurul căruia au planat foarte multe incertitudini. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, arată că protecția puternică după infecția naturală este de scurtă durată.
Studiul, publicat în revista The Lancet Microbe, este primul care determină probabilitatea reinfecției după infecția naturală la persoanele nevaccinate. „Reinfectarea se poate întâmpla în mod rezonabil în trei luni sau mai puțin de trei luni”, a spus autorul studiului, Jeffrey Townsend, profesor de biostatistică la Școală de Sănătate Publică Yale. Prin urmare, cei care au fost infectați natural ar trebui să fie vaccinați. Infecția anterioară singură poate oferi o protecție foarte mică pe termen lung împotriva infecțiilor ulterioare.

Townsend si echipa sa au analizat reinfecția cunoscută și datele imunologice de la variantele virale apropiate ale SARS-CoV-2 care cauzează răceli comune, împreună cu datele imunologice de la SARS-CoV-1 și sindromul respirator din Orientul Mijlociu. Folosind principiile evolutive, echipa a reușit să modeleze în timp riscul reinfectării cu COVID-19. „Reinfecțiile s-au întâmplat, chiar la scurt timp după recuperare și pot deveni din ce în ce mai frecvente, pe măsură ce imunitatea scade și apar noi variante SARS-CoV-2”, declară Townsend.

Pe măsură ce apar noi variante, răspunsurile imune anterioare devin mai puțin eficiente în combaterea virusului. Cei care au fost infectați în mod natural la începutul pandemiei au o probabilitate cu mult mai mare să se reinfecteze în viitorul apropiat. Modelul de calcul al echipei de cercetători relevă similitudini izbitoare cu riscurile de reinfecție în timp între SARS-CoV-2 și coronavirusuri endemice. „La fel ca răcelile obișnuite, de la un an la altul s-ar putea să vă reinfectați cu același virus. Diferența este că, în timpul apariției sale în această pandemie, COVID-19 s-a dovedit a fi mult mai mortal.” a spus același cercetător.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-10-2021 | creare: 06-10-2021 | Vizite: 1466
Bibliografie
For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211004104303.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Războiul împotriva COVID-19: reinfecția, vaccinurile și imunitatea colectivă
  • Fiecare reinfecție cu SARS-CoV-2 determină o boală mai gravă
  • Riscul de reinfectare cu COVID-19, redus cu 50% după vaccinare
  •