Rezultate promițătoare pentru reabilitarea neurologică în urma tratamentului cu oxigen

©

Autor:

Rezultate promițătoare pentru reabilitarea neurologică în urma tratamentului cu oxigen
Cercetătorii au descoperit că completarea sarcinilor de învățare motrică cu oxigen 100% poate îmbunătăți semnificativ procesul de învățare. Studiul, realizat de Dr. Marc Dalecki și Dr. Zheng Wang, a investigat impactul suplimentării cu oxigen asupra învățării motorii și a găsit rezultate promițătoare pentru pacienții care se recuperează după traume neurologice.
Abilitățile de învățare motrică sunt cruciale pentru capacitatea noastră de a naviga prin lume și de a îndeplini sarcini fizice. Cu toate acestea, factori precum vârsta și boala ne pot afecta capacitatea de a învăța noi abilități motorii. Cercetătorii au emis ipoteza că suplimentarea oxigenului în timpul sarcinilor de învățare motrică ar putea accelera și îmbunătăți procesul de învățare.

Studiul a implicat 40 de participanți care au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit 100% oxigen în timp ce efectua o sarcină motrico-vizuală, în timp ce celălalt grup a primit aer medical (21% oxigen) ca martor. Sarcina le-a cerut participanților să tragă linii între ținte pe o tabletă digitală, testându-și capacitatea de a integra informațiile vizuale cu cele motrice - un aspect critic al învățării motorii.

Rezultatele au arătat că grupul care a primit oxigen a învățat sarcina mai repede și a avut rezultate mai bune în comparație cu grupul de control. Grupul cu oxigen a demonstrat mișcări mai fine și mai precise cu indicatorul, s-a adaptat mai rapid atunci când cursorul a fost ajustat pentru a le provoca și a integrat mai bine aliniamentele anterioare. Important este că aceste îmbunătățiri au persistat chiar și după ce tratamentul cu oxigen a fost întrerupt.

Cercetătorii intenționează să exploreze efectele pe termen lung ale suplimentării cu oxigen asupra învățării motorii și să-și extindă investigația la alte sarcini de învățare motrică. Ei cred că nivelurile ridicate de oxigen ambiental pot fi benefice în mod specific funcțiilor relevante ale creierului implicate în această sarcină, ceea ce duce la o performanță îmbunătățită. Mai mult, ei speră să aplice acest tratament cu oxigen persoanelor în vârstă și celor care au nevoie de recuperare, cu scopul de a facilita reînvățarea abilităților motorii în mediile de neuroreabilitare.

sursa: News Medical
foto: Image/Shutterstock.com

Data actualizare: 12-07-2023 | creare: 12-07-2023 | Vizite: 222
Bibliografie
Normobaric oxygen treatment shows promise for neurorehabilitation, link: https://www.news-medical.net/news/20230710/Normobaric-oxygen-treatment-shows-promise-for-neurorehabilitation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum