S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică și cancerul de prostată

©

Autor: Redacția ROmedic

S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică și cancerul de prostată
Deși nu s-a stabilit cu exactitate o relație cauzală, un nou studiu publicat în revista Journal of Clinical Oncology a găsit o legătură între alopecia androgenică masculină și riscul crescut de a dezvolta o formă agresivă de cancer de prostată. Atât alopecia, cât și această formă de cancer sunt legate de nivele crescute de androgen și receptori de androgen.

În cadrul studiului au fost analizați peste 39.000 de bărbați cu alopecie androgenică, cu vârsta între 55 și 74 ani, sănătoși. Aceștia au fost rugați să descrie tiparul de pierdere a părului în momentul în care aveau 45 ani. Subiecții au fost urmăriți 3 ani mai târziu, descoperindu-se 1.100 cazuri de cancer de prostată, dintre care 571 erau forme agresive.

„Studiul a remarcat prezența riscului crescut cu 40% doar în cazul alopeciei ce urmărește un anumit tipar: chelire în zona frunții și rărirea moderată a părului pe creștet, la vârsta de 45 de ani. Nu s-a remarcat o creștere a riscului de cancer de prostată pentru alte tipare de alopecie”, spune autorul studiului, Dr. Michael B. Cook.

Data actualizare: 21-12-2019 | creare: 19-09-2014 | Vizite: 4124
Bibliografie
1. Specific baldness pattern linked with increased prostate cancer risk, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/282592.php
2. Baldness and Prostate Cancer Risk, link: https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/videos/news/Baldness_091614-1.html
3. Male Pattern Baldness Tied to Prostate Cancer, Study Suggests, link: https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_148390.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum