ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Boli infecțioase Boli infecțioase Bucuresti

Boli infecțioase în Bucuresti

Cauze și simptomatologie

 

Bolile infecțioase sunt afecțiuni cauzate de microorganisme: bacterii (infecții respiratorii, infecții urinare, tuberculoză etc.), virusuri (infecții respiratorii, rujeolă, oreion, zoster etc.), fungi (infecții ale unghiilor, pielii, scalpului), paraziți (infecții intestinale, digestive, malarie). Multe dintre aceste microorganisme trăiesc deja în interiorul sau pe suprafața corpului nostru. Cele mai multe sunt inofensive, ba chiar protectoare, dar, în anumite condiții, se pot multiplica pe fondul unei rezistențe imunitare scăzute și pot da naștere infecțiilor. În plus, ele pot fi înlocuite de microorganisme patogene, care cauzează afecțiuni.

 

Unele infecții se pot transmite interuman, altele sunt transmise de insecte sau animale. O altă metodă de infectare poate fi prin consumul de apă sau alimente contaminate.

Simptomatologia poate să varieze de la semne generale mai blânde (febră, oboseală), însă pot fi și afecțiuni însoțite de stări generale nefavorabile, ce pot necesita spitalizare.

 

Boli infecțioase la SANADOR

 

În strânsă colaborare cu Laboratorul Central SANADOR, medicii noștri de Boli infecțioase dispun atât de metodele clasice de diagnostic, cât și de tehnici moleculare avansate, pentru a diagnostica infecțiile în regim de urgență și cu un nivel ridicat de acuratețe. Astfel, putem obține în câteva ore rezultate relevante pentru stabilirea celei mai corecte scheme de profilaxie preoperatorie sau de tratament etiologic, evitând prescrierea de antibiotice atunci când acestea nu sunt necesare.

SANADOR este Centru Internațional de Vaccinări, acreditat de Ministerul Sănătății, și oferă consultații persoanelor care urmează să se deplaseze în zone cu risc medical. 
Programare