ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Bucuresti

Masajul femeii gravide, leuze si a bebelusului

Masajul femeii gravide, leuze si a bebelusului

Masajul bebelusului este foarte important, mai ales in primul an de viata, cind se face transferul de la pozitia intrauterina, care oferea micutului un spatiu limitat, la un mediu nou de viata.

 

Acest tip de masaj este indicat pentru ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, iar prin folosirea unor anumite tehnici sau manevre se pot diagnostica si corecta eventualele deficiente.

Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura micutului, sporind mobilitatea, stimuleaza circulatia periferica, tonifica plamanii si inima si stimuleaza digestia, diminuind si inlaturind colicii si nu in ultimul rind, regleaza pofta de mincare.

Masajul bebelusului este totodata si o forma terapeutica de joaca, putind fi considerat un prim pas catre socializare.

Masajul femeii gravide sau leuze se adreseaza femeilor insarcinate si se practica dupa primul primul trimestru de sarcina, fiind extrem de util si in perioada de leuzie.

Acest tip de masaj este insotit adesea de exercitii de kinetoterapie, exercitii specifice acestor doua posturi ale femeii.

 
Programare