ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Bucuresti

Nutriție și dietetică în Bucuresti

O alimentatie sanatoasa, este aceea care ne ajuta sa traim, sa avem o viata normala si o activitate zilnica optima. Pornind de la principiul ca nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim, echilibrarea alimentatiei zilnice, trebuie sa tina cont de varsta, sex, activitatea pe care o desfasuram in mod constant.

 

Pentru a avea un organism sanatos, gata oricand sa raspunda factorilor de stres externi, precum si stresului oxidativ, agentilor patogeni, factorilor climatici sezonieri, trebuie sa fim echilibrati si foarte atenti la trofinele pe care le  aducem in organism si la raportul dintre acestea.

 

Trofinele sunt substante chimice bine definite cu rol in nutritia organismului.

Aceste substante au rol energetic(caloric) – glucidele si lipidele, un rol plastic, de refacere (Ca, P, Na, Cl, K, etc.) si rol catalitic (vitamine, saruri minerale si apa).

De trofine, organismul are nevoie pentru refacerea rezervei energetice necesara desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea substantelor proprii si refacerea dupa procesele de uzura, dar si pentru desfasurarea activitatilor zilnice.

Unele trofine  pot fi sintetizate in organismul uman, pe seama altor trofine si substante ce se gasesc in organism si se numesc  trofine neesentiale : majoritatea glucidelor, acizi grasi si aminoacizi.

Alte trofine , nu pot fi sintetizate in organismul uman, fiind aduse prin aport exogen , si se numesc trofine esentiale, indispensabile vietii : elemente minerale (15-18), vitamine (12-13), 10 aminoacizi din cei 23-25 cunoscuti (lizina, triptofan, fenilalanina, metionina, cistina, leucina, izoleucina, treonina, tirozina si valina ) si 3sau 4 acizi grasi din 16-20 de acizi grasi cunoscuti (acid oleic, linoleic, linolenic, arahidonic).

 

O dieta sanatoasa, o alimentatie sanatoasa se construieste tinand cont de multi factori ce tin atat de organismul uman, de mediul socio-profesional, cultural si educational, si nu in ultimul rand de factorii economico-financiari  ai comunitatii.

O alimentatie sanatoasa si o dieta care echilibreaza corect aportul de trofine necesar organismului pentru o buna  functionare se alcatuieste pe baze stiintifice si de studiu in domeniu.

De aceea, este foarte important sa va adresati  specialistilor in domeniu .

 

NOI va asteptam la SANTAFARM, în str. General Gheorghe Manu nr. 31 sector 1 Bucuresti, pentru a va ajuta in eventualele probleme de nutritie si metabilosm, precum si pentru a va alcatui o structura corecta a trofinelor zilnice necesare desfasurarii unei vieti normale si active. 
Programare