Școala Oftalmologică de Vară, ediția a VI-a, 4-8 iunie 2024

Data publicării: 19-04-2024

Perioada: 4-8 Iunie 2024
Locație: Sala New York, Hotel Ramada, Iasi
Website: www.scoalaoftalmologica.ro

Scoala Oftalmologica de Vara
  • Presedinte: Prof. Univ. Dr. D. COSTIN
  • Presedinte Executiv: Conf. Univ. Dr. Lucian EVA
  • Presedinte de Onoare: Prof. Univ. Dr. Florian BALTA

Scoala Oftalmologica de Vara „Neuro-Oftalmologie. Noi Tendinte in Diagnostic, Tratament si Management”, editia a VI-a, reuneste la Iasi, Hotel Ramada, Sala New York, in perioada 4-8 Iunie 2024, zeci de specialiști din principalele centre medicale si academice romanesti recunoscute si certificate national si international
Avem onoarea si bucuria de a va anunta ca in perioada 4-8 Iunie 2024, Iasul revine in atentia comunitatii medicale din Romania prin intermediul celei de a VI-a ediții a Scolii Oftalmologice de Vara, manifestare emblematica pentru comunitatea medicala ieseana, un eveniment devenit de traditie si unul dintre evenimentele majore ale oftalmologiei romanesti, atat prin aria stiintifica acoperita cat si prin participare, organizata in parteneriat cu Societatea Romana de Oftalmologie si Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Tema generala propusa pentru ediția din acest an este „Neuro-Oftalmologia. Noi Tendinte in Diagnostic, Tratament si Management”. In cadrul celei de a VI-a editii a Scolii Oftalmologice de Vara vor fi alaturi de noi colegi din Romania dar si din strainatate in domeniile oftalmologie, optometrie, nutritie, asistenti medicali, pentru a ne impartasi cu generozitate din propria si vasta lor experienta. Dorim sa avem un dialog constructiv in care „noul” sa fie principalul reper.

Scoala Oftalmologica de Vara va ingloba modalitati variate de prezentare: comunicari, simpozioane, workshop-uri, video-proiectii, filme video, e-postere, cursuri care se vor desfasura pe modelul „fata in fata” si din dorinta de a stimula interactiunea in mai multe moduri inovatoare precum si pentru a incuraja dialogul.

Iasul a fost si ramane un important centru cultural, academic si stiintific, unul dintre cele mai vechi orașe din Romania. In perioada 1916-1918, Iasul a fost capitala Romaniei. Orasul Iasi se mandreste ca este locul in care a aparut primul ziar romanesc, este si casa primei universitati romanesti (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) si este in prezent al doilea centru universitar ca marime din Romania.

Iata asadar doar cateva dintre motivele pentru care comitetul stiintific si de organizare au ales pentru acest eveniment medical de anvergura Iasul “ca și capitala” fapt care vine ca o intregire a reusitelor sociale, culturale si stiintifice ale acestui oras istoric.

In cadrul sesiunilor stiintifice ale Scolii Oftalmologice de Vara, specialisti din Romania vor prezenta cele mai noi proceduri și tehnici in domeniul oftalmologiei si optometriei care sunt aplicate in marile centre medicale din Romania dar si din Europa.

Prin acest eveniment se doreste abordarea unui program stiintific foarte interesant, cu participarea centrelor medicale si academice romanesti recunoscute. Prezentările științifice din cadrul Scolii Oftalmologice de Vara vor fi gazduite de Hotelul Ramada din Iasi.

„Scoala Oftalmologica de Vara prin tematica din acest an si anume „Neuro-Oftalmologia. Noi Tendinte in Diagnostic, Tratament si Management” ne ofera o mare oportunitate de a ne alatura expertilor, profesorilor si practicienilor, in jurul celor mai importante dezbateri despre NeuroOftalologie din lumea de azi, care vor atrage o gama larga de ganduri, cercetari si practici atat din Romania cat si din alte tari, pentru a analiza si revaloriza convingerile de lunga durata, atitudinile si modurile de explorare in Neuro-Oftalmologie”, declara Prof. Univ. Dr. D. COSTIN, Presedintele si Initiatorul proiectului Scoala Oftalmologica de Vara din Romania.

Cu aceste ganduri in minte, va asteptam cu prietenie sa ne fiti alaturi la un eveniment important gazduit de Iasi, centru cultural si academic consacrat, intr-un anotimp care-i da orasului frumusete, vigoare si prospetime inconfundabila, in perioada 4-8 Iunie 2024.

Pentru inregistrare dar si pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati site-ul oficial al evenimentului: https://scoalaoftalmologica.ro/
Sursa: Dimas Events, 19-04-2024, Vizualizari 620
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.