ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Sexologie Sexologie Cluj Napoca

Realitatea cuantica a vietii - transformare versus schimbare

Autor: Gabriel Hosu

In mai toarte cartile ,de pe piata ,indemnurile sunt pentru schimbare .
Intr-un fel sau altul toti te indeamna sa inveti o sumedenie de tehnici si adjuvante, pentru ca TU cel in cauza sa te schimbi, sa devii un altul sau o alta ,sa pasesti spre ceva care te va face fericit sau fericita si fara sa ti-o spuna ,iti dau de inteles ca TREBUIE sa te schimbi daca vrei sa-ti fie bine de acum incolo, chiar mai mult decat atat ,daca nu o faci ai sa o patesti.
Dar cum sa te schimbi daca tu nu te cunosti inca ,nu stii cine esti ,ce esti ,ce faci ,ce vrei ,dece, si asa mai departe .
Cum sa te schimbi daca tu nu stii pe cine si ce sa schimbi si cum sa fii deacord cu schimbarea cand TU nu ai nici un dialog real cu tine insuti ,nu te iubesti, nu te respecti ,nu te doresti ,nu te ajuti cu drag si nu ai nici un acord sau raport adevarat cu tine insuti ,fiindca iti esti necunoscut.?
Cum ai puatea sa ai un acord de schimbare cu un necunoscut? Este o utopie si inafara de timp si de bani cheltuiti cu o gramada de retete si metode care mai de care mai promitatoare,nu te alegi in adevarul practic cu nimic concret ziditor si de ajutor fiintei tale.
Nici n-ai cum ,fiindca tot ce faci este in paralel cu tine insuti ,este vorba de altcineva ,o alta persoana care face toate aceste retete ,in asteparea falsa ca TU sa te schimbi .
Cu cine sau cu ce sa te schimbi???
Din start esti pus la zid ca necorespunzator ,ca daunator ,ca si ratat,ori o asemenea persoana cum va putea oare sa faca atatea lucruri minunate ,cumprinse in mirobolantele metode si sa devina "persona grata", din "persona non grata", binenteles asta dupa ce se va schimba cu alta persoana ,valida(sic..) .
Pai daca s-a schimbat inseamna ca nu a devenit !!!.. inseamna ca fiinta initila s-a pierdut si ca n-am facut nimic cu ea ,adica am facut ceva ,am omorat acea persoana !!
Atunci anunturile ar trebui sa sune cam asa ,,veniti sa va omoram si va dam pe altcineva in schimb !
Asta-i vorba , este o utopie si praf in ochi pentru fraieri,adica pentru tine care oricum nu stii cine esti cu adevarat si atunci poti fi oricine altcineva numai TU cel daruit de Dumnezeu nu ,si cu adevarul fiintei tale nici n-ai cum sa fii ,caci oricum nu esti bun si trebuie sa te schimbi.
Schimbarea in sine nu este ceva rau dar faptul de a o confundata cu cunoasterea de sine,cu devenirea sau cu drumul spre desavarsire al fiintei ,este ceva cu adevarat daunator.
Eu nu trebuie sa ma schimb !!!! cu cine sa ma schimb ??? cu ce sa ma schimb???de ce sa ma schimb ???sunt cumva un rebut??? Dumnezeu face rebuturi ??sau am un scop un rost si o unicitate pe care trebuie sa o aflu ,nu sa o schimb cu ceva ce nu sunt EU si oricum ce schimb daca nici nu stiu cine sunt ,caci nu am ajuns sa ma cunosc deloc.!?
Eu am nevoie sa devin ,nu sa ma schimb !!
Am nevoie sa fiu !! sa ma trezesc din somn si sa fiu treaz cu adevarat ,constientizandu-ma !
Am nevoie sa ma cunosc ,sa stiu cine sunt ,sa aflu ce am de facut si cum ,ori asta este cu totul altceva .
Cel mult ma pot transforma ,pe scheletul aceleasi esente !
Cum vi se pare ?? ati inceput sa vedeti( sa va dati seama )ca existati ?? ati inceput sa vedeti( sa va dati seama )ca sunteti impotant asa cum sunteti ?? ati inceput sa va costientizati? Sa va deslusiti degetele,mainile ,picioarele ,sa va pipaiti cu adevarata constienta trupul si va va intrebati ,oare cine salasuieste cu adevarat in acet ambalaj.?
Ati inceput sa fiti atenti ??
..cred ca da , altfel ati face acum altceva si nu ati citi cu o noua intelegere ,aceste randuri !!
..e un semn bun !!
Eu va plac asa cum sunteti ,imi place ceea ce si cine sunteti ,dar va vreau treji ca sa putem cu adevart sta de vorba !
Ce poti vorbi cu un om adormit ??,poti cate ceva ,insa fara sa te intelegi cu el cu adevarat , este doar o pseudo -intelegere cu care suntem obligati sa ne multumim pana cand ne trezim si incepem sa stam de vorba constient unii cu altii ,nu credeti?
Despre asta este de fapt vorba ! este trecerea de la o stare la alta,adica de transformare si nu de schimbare ,intelegeti?
Este cunoscuta teoria lui Lavoisier ... În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.
"Martin Buber spunea:
Fiecare persoana nascuta in aceasta lume reprezinta ceva nou, ceva ce nu a mai existat vreodata, ceva original si unic. Este datoria fiecarui om... sa stie si sa ia in considerare ca nu a mai fost nimeni vreodata in lume asa cum este el. Pentru ca, daca ar mai fi fost, ce rost ar mai fi avut ca el sa se nasca?
Fiecare om reprezinta ceva nou in lume si este chemat pentru a-si manifesta particularitatile in acest univers. Cea mai importanta sarcina a fiecarei persoane este sa-si manifeste capacitatile unice, care nu au mai existat si nu vor mai exista si nu sa repete ceea ce a facut deja un altul, oricat de important ar fi fost.
Aceeasi idee a fost exprimata si de rabinul Zusya cand a spus cu putin inainte de a muri: "Pe lumea cealalta nu voi fi intrebat: De ce nu ai fost tu Moise? Voi fi intrebat: De ce nu ai fost Zusya?"
Apoi ,John Welwood spune despre elementele iubirii de sine :- sa te eliberezi de conceptiile despre sine, sa-ti permiti sa-ti traiesti propriile experiente, sa-ti permiti sa fii tu insuti, sa te accepti asa cum esti, sa-ti intelegi cu bunavointa slabiciunile si sa apreciezi darul unic pe care il ai de oferit - sunt cai de a-ti deschide inima catre tine insuti.
Ele reprezinta cheia indispensabila pentru a deschide usa prin care iubirea absoluta, perfecta poate intra si salaslui in sine."
Fiinta pe care o ai este unica si irepetabila ,invata sa o accepti si sa o iubesti asa cum este ea si nu lupta cu ceea nu-ti place la tine ,e pierdere de vreme si cheltuiala de energie ,foloseste aceeasi energie ca sa inmultesti ceea ce-ti place la tine ,dezvolta-te si te innoieste prin cunoastere si constienta ,prin actiune pozitiva.
Nu te lupta cu nimeni si cu nimic ,intra in armonie ca sa poti intelege ceea ce se intampla si atunci vei iesi in mod natural si fara efort din orisice conflict.
Gandeste-te doar ca daca tu esti suparat, inseamna ca esti acordat unei vibratii joase... si nu poti sa ajuti pe nimeni in aceasta stare , chiar daca vrei. !
Daca tu esti bine si esti fericit in ( cu ) adevarul fiintei tale ,atunci esti pe alte vibratii (inalte) ,care se simt si doar atunci ii poti ridica si ajuta si pe altii.
Cine intelege ceea ce se intampla ,rezoneaza si se acordeaza la vibratiile fine ale existentei ,unde credinta si vointa creaza realitatea exterioara (pornind de la cea interioara deja costienta si creata prin accepatare si iubire de sine),isi va redeschide cel de-al treilea ochi si va iesi din zona iluziilor si din partea de intuneric a mintii.
Totul este in regula insa,felul cum privim si intelem lucrurile face diferenta ,diferenta care creeaza realitatea in care traim fiecare dintre noi.
Imi place sa-i spun ,realitatea cuantica a vietii .!
(pasaje din cartea , RELATIVITATI , in curs de redactare)
autor -
psiholog Gabriel Marcel Hosu

 
Programare