ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Remodelare corporală Remodelare corporală București

Tot ce trebuie să știi despre Acidul Hialuronic (h1)

Acidul Hialuronic este unul dintre cele mai importante substanțe dinorganism, cu rol de menținere a unui aspect tânăr și sănătos, datoritămultiplelor sale beneficii asupra țesuturilor pielii.

 

Nu este de mirare că injecțiile sau fillerele cu Acid Hialuronic suntprintre cele mai solicitate proceduri cosmetice de înfrumusețare, iar Acidul Hialuronic este un ingredient vedetă al cremelor, măștilor facialeși serurilor.

 

Află de la experții SKiN MedSpa răspunsurile corecte la cele maifrecvente întrebări legate de folosirea Acidului Hialuronic: ce beneficiiare, care sunt rezultate la care ar trebuie să te aștepți, posibile efectesecundare și tot ce ai nevoie să știi pentru a evita surprizele neplăcute.

 

Ce este Acidul Hialuronic?

Tehnic vorbind, Acidul Hialuronic este un glicozaminoglican anionic, nesulfatat. Sună complicat, nu-i așa? În termeni mai simpli, Acidul Hialuronic este o substanță pe carecorpul o folosește pentru a menține pielea și țesutul conjunctiv hidratat, puternic șisănătos.

 

Știai că?

✅Acidul Hialuronic este prezent în mod natural în corpul tău, de obicei în cantități deaproximativ 10 până la 20 de grame.

✅Un singur gram de Acid Hialuronic poate atrage și susține aproximativ șase litri de apă.

✅ Pielea conține în proporție de 50% Acid Hialuronic,iar cele mai mari concentrații segăsesc în articulații și la nivelul ochilor.

✅Există studii care arată că Acidul Hialuronic ar putea juca un rol esențial în sprijinire aorganismului să producă țesut osos nou.

✅Acidul Hialuroniceste un tratament excelent pentru osteoporoza datorită efectuluihidratant pe care îl are asupra articulațiilor și a cartilajelor.

✅Acidul Hialuronic stimulează producția de colagen, având astfel proprietăți anti-îmbătrânire.

✅Acidul Hialuronic se folosește și pentru tratarea arsurilor sau a leziunilor, deoareceregenerează în profunzime și cicatrizează pielea.

✅Acidul Hialuronic injectabil este utilizat și în chirurgia ochilor, de obicei ca parte achirurgiei cataractei.

 

Din punct de vedere biologic, Acidul Hialuronic joacă un rol important în păstrarea pieliihidratate, cu un aspect neted și ferm, capabile să protejeze organele de factoriidăunători externi.

 

Din punct de vedere cosmetic, Acidul Hialuronic este un ingredient mai mult decât popular, utilizat ca element principal în tratamentele cu efect derejuvenare facială, remodelare facială și demărire a buzelor. În timp, factori precum expunerea la soare și înaintarea în vârstă (începând cu vârstade 26 de ani) cauzează o scăderea a producției naturale de Acid Hialuronic din țesuturi.

 

Încă din anul 1970 cercetătorii au început extracția acestei molecule, iar în prezenttehnicile moderne permit sintetizarea și producerea mai multor tipuri de AcidHialuronic.Beneficiile Acidului Hialuronic ca filler injectabilUtilizat ca filler injectabil, Acidul Hialuronic joacă un rol major în estomparea și umplerearidurilor faciale. Acesta este disponibil sub o varietate de nume de marcă, de laRestylane® la Juvederm®, Captique® și Profhilo®.La SKiN MedSpa ai la dispoziție o varietate de soluții injectabile cu Acid Hialuronic. Înfuncție de necesitățile pielii tale și a unui consult gratuit efectuat de către un medicspecialist, poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

 

Suntem extrem de atenți în aasculta părerea ta despre cum vrei să arăți și vom căuta împreună cea mai bunămodalitate de a ajunge la aspectul dorit.Întrucât transparența și onestitatea sunt valorile după care ne ghidăm în relația cu toțipacienții noștri, la SKiN MedSpa, fiola de Acid Hialuronic este desfăcută în fața ta. Înplus îți oferim un pașaport de frumusețe cu eticheta de trasabilitate (asigurareacalității) a fillerului injectat, astfel încât să poți verifica că Acidul Hialuronic injectat estede cea mai bună calitate și nu este contrafăcut. De asemenea, Acidul Hialuronic este păstrat la o temperatură optimă și este injectat în condiții de igienă impecabile.

 

Multe studii au confirmat că injectarea cu Acid Hialuronic funcționează foarte binepentru încetinirea și acoperirea semnelor îmbătrânirii, în mare parte datorită faptului căreduce aspectul pliurilor și al ridurilor faciale cauzate de înaintarea în vârstă. Astfel, tepoți bucura din nou de o piele cu aspect tânăr și sănătos.

 

De asemenea, fillerele cuAcid Hialuronic redau fermitatea și elasticitatea pielii. Pe lângă utilitatea sa în procedura de umplere a ridurilor, Acidul Hialuronic injectabileste cea mai bună opțiune pentru:

✅ mărirea buzelor

✅ ridicarea pomeților

✅ refacerea conturului mandibular

✅ tratamentul cearcănelor

 

Injectarea cu Acid Hialuronic doare?
Ca orice altă injecție, și introducerea fillerelor cu Acid Hialuronic în față sau în buzepoate produce un ușor disconfort. Însă, întrucât ne dorim să reducem la minimeventualele senzații neplăcute din timpul procedurii, îți vom aplica un anestezic local. Așadar, poți apela fără frică la această procedură cu garanția că la SKiN MedSpa eștipe mâna unor profesioniști care monitorizează în permanență confortul pacientului,pentru a asigura o experiență relaxantă și plăcută.

 

Reacții adverse ale Acidului Hialuronic?

În general, utilizarea Acidului Hialuronic este foarte sigură. Cu toate acestea, la fel ca încazul majorității substanțelor injectabile, pot exista unele efecte secundare, de scurtădurată. Acestea sunt comune pentru toate substanțele de tipul fillerelor dermice, nudoar pentru produsele care conțin Acid Hialuronic. Întrucât Acidul Hialuronic este o substanță pe care corpul tău o produce în mod natural,șansele apariției unor reacții adverse sunt minime. Însă chiar și așa, astfel de reacțiisunt temporare și nu pun în pericol sănătatea generală, cu condiția respectării instrucțiunilor oferite de medicul specialist pentru ce trebuie să faci înainte și după procedură. Reacțiile adverse posibile depind de tipul de produs ales, tehnica de injectare,cantitatea de produs injectat, dar și de factori specifici pacientului, cum ar fi: toleranța lainjectare, fototipul și istoricul medical. Toate aceste aspecte vor fi monitorizate cuatenție de către medicul specialist din cadrul clinicii noastre, care efectueazăprocedura. După procedură, la locul injectării pot apărea: roșeață locală, mâncărimi sau o ușoarădurere, dar toate acestea se reduc, în medie, după o perioadă de 72 de ore. În acest caz, simplele comprese cu gheață aplicate local pot ajuta foarte mult.

 

Rareori, după tratamentul cu Acid Hialuronic, pot apărea inflamații (roșeață, edeme,hematoame, etc.) uneori asociate cu mâncărime și durere. Aceste reacții pot persista 7 -10 zile. Împrejurul punctului de injectare se poate umfla pielea. În aceste cazuri îțirecomandăm să aplici creme sau gel de arnică sau pe bază de heparină.Felul în care organismul reacționează este diferit de la persoană la persoană șiexperiența ne-a învățat că nu există reacții identice. De aceea, orice întrebare legată deacest subiect, o poți discuta deschis cu medicul tău de la SKiN MedSpa, înainte saudupă procedură.Ce trebuie să fac sau să nu fac, înainte și după injectarea cuAcid Hialuronic? (h2)Pentru că ne dorim ca pacienții SKiN MedSpa să fie corect informați, ți-am pregătit olistă de recomandări utile înainte și după procedură. Urmându-le îndeaproape, veireduce șansele apariției oricărei reacții adverse și te vei putea bucura la maxim derezultatele procedurii.


Înainte de injectare

·Bea cât mai multă apă (între 2 și 3 litri de apă consumați zilnic prelungesc duratade viață a Acidului Hialuronic - valabil înainte și după procedură), adică te vei bucura de buze pline sau de o față cu un aspect mai tânăr mai mult timp.

·Evită cafeaua și nu consuma alcool cu 24 de ore înainte, pentru a nu influențaefectul anestezicului.

·Nu este interzisă injectarea în timpul menstruației, însă evită să faci programarea în perioada aceea a lunii sau imediat înainte, pentru că disconfortul s-ar putea să fie mai accentuat în timpul procedurii din cauza sensibilității generale pronunțate.

·Încearcă să te programezi cu cel puțin 2 săptămâni înainte de un eveniment la care trebuie să participi.

·Oprește cu 10 zile înainte: aspirina, medicamentele antibiotice, antiinflamatoare(pastile de durere/răceala/gripă de genul aspirina, aspenter, ibuprofen, nurofen,diclofenac, ketonal), dar și remediile homeopate (pe bază de ceai verde, capsulecu ulei de pește, Ginseng, acizi grași, Omega 3, Ginko Biloba, semințe de în,suplimente cu vitamina E sau pe bază de plante).

·În cazul în care ai făcut vreodată herpes în zona buzelor (chiar și o singură datăîn viață) recomandăm să iei 2 pastile de Aciclovir pe zi, cu 3 zile înainte deinjectare și timp de 5 - 7 zile după injectare, pentru a preveni aparițiaherpesuluiîn zonele injectate.

 

După injectare

·Nu ai voie să folosești machiaj sau alte creme timp de 12 ore după injectare.

·Anestezicul își păstrează efectul timp de aproximativ 2 - 3 ore (vei avea osenzație de amorțeală). De aceea, în perioada în care buzele sunt anesteziate trebuie să ai grijă să nu bei lichide fierbinți sau să nu mănânci alimente fierbinți,pentru a nu te arde. De asemenea, cât nu îți simți buzele, trebuie să ai grijă să nu le muști, din greșeală, mai ales când mănânci.

·Dacă vrei să treacă mai repede efectul anestezicului, poți consuma băuturi pebază de cofeină.

·Nu consuma alcool, nu fuma și nu face sport timp de 72 de ore după injectare.

·O săptămână de la injectarea buzelor, evită orice tratament stomatologic sau altepresiuni mecanice pe zona injectată și încearcă să limitezi mișcările buzelor câtpoți de mult.

·În primele 5 zile după injectarea cu Acid Hialuronic, evită expunerea latemperaturile extreme, atât frig, cât și căldură.

·14 zile evită expunerea la soare, saună, piscină sau băi lungi fierbinți. Poți facedușuri scurte, obișnuite.

·14 zile după tratamentul de injectare cu Acid Hialuronic sunt interzise tratamentecosmetice locale, cu laser, peeling-uri, microdermabraziune, masaje.

 

Ce contraindicații are Acidul Hialuronic?

·sarcina sau alăptatul·alergii la una din componentele utilizate
·istoric medical de hipersensibilitate la unul din compușii produsului testat

·istoric medical de boli autoimune sau boli care afectează sistemul imunitar(diabet tip I, poliartrită, artrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, psoriazis,dereglări ale tiroidei, sclerodermie, afecțiuni intestinale inflamatorii, lupus,scleroză multiplă, colită ulcerativă)

·complicații după operații în ultimii 5 ani·patologii (herpes, acnee, rozacee) sau afecțiuni nevindecate ale pielii

·injectări anterioare de produse permanente (silicon, polimeri acrilici, dextran)·periodontită infecțioasă netratată, celulită de origine dentară sau ORL, abcesdentar netratat sau tratat de mai puțin de o săptămână

 

Nu va fi injectat Acid Hialuronic în buze persoanelor cu aparat dentar, deoarece după scoaterea aparatului dentar, forma buzelor se poate schimba, iar rezultatul nu va mai fi același.

 

Cât durează procedura și care sunt efectele ei?

Procedura propriu-zisă de injectare cu Acid Hialuronic este simplă și durează în jur de 20 - 60 de minute, în funcție de zona care necesită remodelare. Noile tipuri de AcidHialuronic care sunt folosite în tratamentele cosmetice se absorb mai greu, iar efectelesale pot dura chiar și până la doi ani, înainte să fie necesară reinjectarea cu AcidHialuronic.

 

Din punct de vedere al eficienței, toți medicii dermatologi și chirurgii plasticieni recomandă fillerele cu Acid Hialuronic ca fiind cea mai eficientă procedură, cu rezultate incomparabil mai bune față de aplicarea cremelor sau a serurilor bazate pe aceeași substanță. Ceea ce este interesant este că, pe măsură ce folosești injecțiile cu Acid Hialuronicautentic, vei avea nevoie de această procedură tot mai rar. Acest lucru se întâmplă deoarece țesuturile rămân mai hidratate decât înainte de injectare, iar efectele vor fi dince în ce mai persistente. Cantitatea de Acid Hialuronic de care ai nevoie scade, de asemenea, în timp, ceea ce înseamnă că un filler bine ales și un medic specialist, care va aplica o tehnică corectăde injectare, îți vor economisi timp și bani pe termen lung.

 

Vrei să încerci Acidul Hialuronic?

Alege SKiN MedSpa! Beneficiezi de:

❤ consult gratuit & expertiza unui medic specialist dermatolog sau chirurg plastician înainte de procedură;

❤ injectările cu Acid Hialuronic sunt realizate doar de către medicul specialist (verificămcu rigurozitate diplomele, atestatele și experiența personalului nostru);

❤ Acid Hialuronic de calitate, din surse sigure, cu certificat de trasabilitate (garanțiaautenticității și provenienței sale);

❤ rezultate excelente, fără surprize neplăcute, fără păreri de rău după procedură;
❤ prețuri atractive la Acid Hialuronic, cu un adaos comercial minim și ofertepermanente;

❤ experiență plăcută și confortabilă;

❤ rezultatele dorite în condiții de siguranță;

❤ grijă și atenție față de dorințele & nevoile tale, deoarece la SKiN MedSpa lumea noastră ești TU!

 

Sună-ne la ☎ 0729 740.704 sau scrie-ne mesaj pentru a te programa și a te bucura de beneficiile Acidului Hialuronic, indiferent de vârstă și indiferent dacă vrei buze mai hidratate și mai senzuale și/sau o piele mai tânără și mai proaspătă, fără riduri sau cearcăne.

 

Te așteptăm cu drag!

 
Programare