Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
©
Autor: Redacția ROmedic

Consultațiile la distanță, monitorizarea intervențiilor cu ajutorul dispozitivelor electronice, recuperarea robotică și diagnosticarea imagistică – toate acestea confirmă rolul crucial pe care tehnologia îl poartă astăzi în domeniul medical.
După introducerea ochelarilor Google Glass în unul dintre cele mai mari spiale din America, Google încearcă, alături de Novartis, să aducă pe piață lentilele de contact inteligente, concepute pentru a monitoriza nivelul zahărului în sânge – Smart Contact Lens.
Acestea vor fi prevăzute cu un microcip de putere redusă și cu un circuit electric aproape invizibil, de dimensiunile unui fir de păr. Ele vor detecta valoare glicemiei direct din lichidul lacrimal regăsit la nivelul globului ocular. Datele vor trimise către un dispozitiv mobil, unde vor fi decodate și analizate.
Această invenție ar putea fi o reală mână de ajutor pentru persoanele diagnosticate cu diabet, fiind ușor de utilizat – se atașează la fel ca o pereche de lentile de contact obișnuită – și având o eficiență foarte ridicată. Sistemul poate oferi purtătorului informații exacte despre valorile zahărului din sânge oricând și oriunde s-ar afla.
Dispozitivul a fost creat de echipa de cercetare Google [x], iar premisa de la care s-a plecat este aceea că monitorizarea atentă a glicemiei este crucială în cazul pacienților cu diabet.
În viitorul apropiat, Google urmărește crearea unor lentile de contact prevăzute cu caracteristicile lentilelor folosite de aparatele foto digitale. Se dorește îmbunătățirea vederii la distanță prin funcția zoom și a vederii de aproape, prin funcția focus.
Sursa: Forbes
Data actualizare: 13-01-2015 | creare: 13-01-2015 | Vizite: 3829
Bibliografie
Bibliografie: Google Smart Contact Lens Focuses On Healthcare Billions, link: https://www.forbes.com/sites/leoking/2014/07/15/google-smart-contact-lens-focuses-on-healthcare-billions/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- L’Oréal a lansat un senzor care înregistrează radiațiile UVA și UVB la care te expui
- Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
- EKG-uri corelate cu inteligenţa artificială arată că diferenţele dintre vârsta cronologică şi cea biologică au un impact semnificativ asupra sănătăţii
- Viaskin - plasturele care ameliorează alergia la alune
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Gastropareza diabetica
- Diabetul zaharat si bolile cardiovasculare
- Nefropatia diabetica
- Disfunctia sexuala asociata diabetului zaharat
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Buna seara! am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra.
- Cica diabet, dupa administrarea unei perfuzii cu glucoza
- Diabet de tip II... transpir foarte rau. O fi de la tratament?
- Diabet tip 2
- Diabetul este boala
- Am sau nu diabet
- Regim pentru mai multe afectiuni: diabet zaharat, colesterol, hipertensiune si astm
- Diabet grav
- Recomand cartea "Alimentația bolnavilor de diabet "de D.D.Chiriac