ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

Prima vizita a copilului la dentist

 

Pentru ca suntem mari iubitori de copii si ne bucuram de fiecare data cand micutii ne trec pragul, prima noastra poveste va fi despre ei. Primele experiente ale copiilor la stomatolog sunt foarte importante. Daca sunt pozitive, vesele, relaxate, copilul va creste cu convingerea ca ingrijirea dintilor si interactiunea cu dentistul sunt lucruri normale, care ii fac bine. Daca, dimpotriva, primele experiente sunt brutale sau dureroase, copilul va creste cu teama de dentist si va prefera sa isi neglijeze dantura si sa amane la nesfarsit rezolvarea problemelor dentare. Academia Americana de Stomatologie Pediatrica recomanda ca prima vizita a copilului la dentist sa se faca in jurul varstei de 1 an. Da, stiu ca suna surprinzator, avand in vedere ca la un an nu are cine stie cati dinti, si oricum aveti suficiente pe cap atunci… Totusi, incercati sa va faceti timp pentru asta. Veti primi sfaturi legate de igiena dintisorilor, de alimentatie si veti afla la ce sa va asteptati in perioada urmatoare. In plus, se creeaza premizele unor viitoare vizite placute. Copilul, chiar foarte mic, absoarbe informatiile din mediu ca un burete, si cu cat il aduceti mai devreme, cu atat se va obisnui mai usor pe viitor. Daca momentul primei aniversari a trecut, copilul are deja toti dintisorii de lapte si inca nu ati fost cu el la dentist, va sfatuim sa nu asteptati sa apara probleme, pentru ca:

  •  ele pot fi prevenite si evitate daca il aduceti din timp
  •  atunci cand il doare deja, va fi mai speriat si mai putin cooperant (ceea ce e normal si pentru adulti, de altfel).

Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Va vom povesti cum sa il ajutati sa se spele pe dinti, cu ce, cat de des si care sunt deprinderile necesare pentru a avea o dantura sanatoasa. Dupa cum va spuneam mai sus, avem mare grija in legatura cu felul in care se desfasoara primele vizite ale micutilor la noi:

  •  facem cunostinta si povestim
  •  facem un tur al cabinetului
  •  aflam ce sunt si ce fac masinutele si jucariile dentistului
  •  numaram dintisorii
  •  invatam sa ne spalam corect
  •  stabilim impreuna cand o sa ne mai vedem si ce vom face atunci.

Linistit, vesel, fara dureri si fara frica. Asadar, ii asteptam bucurosi pe cei mici, dar va avertizam ca vor pleca de la noi mai alintati decat i-ati adus.

 
Programare