ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

La batranete toti ajungem la proteza…

La batranete toti ajungem la proteza…

Adevarul: dintii nu cad de batranete. Dantura e facuta sa tina toata viata, in conditiile in care e bine ingrijita. Problemele parodontale, care fac ca dintii sa devina mobili si sa cada sau sa fie extrasi in cele din urma, nu vin la pachet cu inaintarea in varsta. Pur si simplu, cu cat se aduna anii, cu atat e mai greu de schimbat un obicei gresit – cum ar fi spalatul pe dinti incorect/ insuficient sau ne-mersul la controale stomatologice doar ca sa vezi daca totul e ok.

Urma de adevar din jurul mitului: nu exista. Vorba asta (care cred ca exista de fapt doar la noi in tara si eventual in comedii/caricaturi) a aparut in urma constatarii faptului ca majoritatea batranilor au proteze. Lumea nu se mai intreaba “de ce”, o ia pur si simplu ca pe o chestie naturala. Si nu e asa. Pur si simplu, daca nu te speli corect pe dinti, ai 2 carii la varsta de 7 ani, 6 la 15 ani, 8 la 20 de ani, 10 nervi scosi si 3 dinti extrasi la 30, 4 lucrari fixe la 40, aceleasi lucrari la 50 dar care se misca de la problemele parodontale si doua proteze frumoase si lucioase la 60. Dar nu e normal, nici natural, nici trecerea timpului de vina…

Ce e de retinut: invatati sa aveti grija de dintii vostri. Daca ii spalati corect si mergeti regulat la stomatolog sa va monitorizeze, aveti toate sansele sa scapati de proverbialul pahar de pe noptiera.

 
Programare