ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

Ce sa faci cand te umfli de la un dinte/masea

Ce sa faci cand te umfli de la un dinte/masea

Se aplica comprese cu apa rece pe zona umflata. Temperatura scazuta reduce umflatura si diminueaza durerea. Compresele se tin alternativ cu pauze de 10 minute (10 min rece- 10 min pauza). Compresele sa nu fie foarte reci (nu de la congelator).

Se recomanda antiinflamatorii (ex: Nurofen, Ketonal, Paracetamol) 2 pastile pe zi la intervale de 12 ore timp de 3 zile. Se pot lua si antibiotice ex: Amoxicilina, dar de preferat sa le luati doar la recomandarea medicului dentist.

Prezinta-te de urgenta la medicul dentist pentru a descoperi cauza si a o inlatura, altfel umflatura poate evolua spre zone anatomice cu risc vital (gat, sinusuri, tample si chiar mediastin).

CE SA NU FACI CAND ESTI UMFLAT: – sa nu aplici cald pe zona respectiva – sa nu masezi zona umflata – sa nu folosesti leacuri babesti. Cele de care am auzit pana acum sunt sa aplici varza, sau paine inmuiata in apa sau comprese cu alcool. Toate pot agrava umflatura. – sa nu iei antiinflamatorii la intervale orare mai mici de 6 sau 8 ore. Nu isi vor face efectul si iti pot produce arsuri la stomac. – sa nu astepti mai mult de 2-3 zile daca vezi ca nu se dezumfla. Prezinta-te urgent la medic!!

 
Programare