ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Implantologie dentară Implantologie dentară Bucuresti

Implantologie dentară în Bucuresti

Despre implantologie



Este o ramura chirurgicala a stomatologiei care va ajuta sa va inlocuiti dintii pierduti cu cel mai modern dispozitiv in domeniu – implantul dentar.

Implantologia evolueaza permanent, apar tehnici si metode chirurgicale noi, bazate pe materiale noi, sporind calitatea, durata de viata si rata de succes a implanturilor dentare. Fiecare medic stomatolog foloseste metodele si materialele care i-au adus cele mai bune rezultate, dintr-o multitudine de optiuni existente.

Implantul dentar este o radacina artificiala care se insera in os si creeaza suportul pentru viitoarea lucrare dentara.

Tehnica de inserare este nedureroasa si este realizata de medici chirurgi specializati in implantologie.Implanturile dentare sunt o solutie inovativa aplicata cu succes in ultimii 50 de ani in tarile dezvoltate, care si-a demonstrat viabilitatea, atat in cazul lipsei unui singur dinte, cat si in cazul lipsei mai multor dinti. Avand ca suport implanturile dentare, medicul poate construi mai multe tipuri de lucrari protetice: coroana dentara simpla, punti extinse sau proteze complete fixe sau mobilizabile.



La ce ne ajuta implantul dentar?



Beneficii si avantaje

In primul rand, inlocuirea dintilor pierduti cu implant dentar asigura preluarea functiei masticatorii in mod natural, forta masticatorie se transmite osului alveolar, la fel ca in cazul dintilor naturali. Acest lucru se resimte de catre pacient sub forma unui mare confort, care nu se poate asigura prin nicio alta metoda de protezare.

Din punct de vedere estetic, pe implantul dentar se realizeaza dinti cu aspect comparativ cu cei naturali, fiind tehnica cu cele mai bune rezultate. Ca durata de viata, implantul dentar este garantat minimum 10 ani, insa in majoritatea cazurilor, rezista toata viata.

Implantul dentar reduce incarcarea pe celelalte structuri orale (dinti, gingie, os alveolar) deoarece asigura suport independent coroanelor, puntilor sau protezelor mobilizabile.

Un dinte inlocuit prin implant dentar nu afecteaza dintii alaturati, deoarece este eliminata necesitatea slefuirii acestora, operatiune absolut obligatorie daca spatiul edentat va fi restaurat cu ajutorul unei punti dentare.

Cu ce marci colaboram?



De ce este important sa apelam la implant dentar pentru inlocuirea cat mai rapida a dintilor lipsa?



In urma extractiilor dentare, in cavitatea bucala se vor forma mai multe spatii edentate (fara dinti).

In timp, la nivelul acestor spatii vor aparea modificari ireversibile:

– Migrarea dintilor antagonisti catre locul gol ramas in urma extractiei

– Migrarea sau inclinarea dintilor vecini, micsorand spatiul edentat

– Retragerea osului alveolar in timp



Aceste modificari duc la afectarea grava a functiilor aparatului dentar: masticatorie, estetica si fonatorie. De aceea, in urma unei extractii dentare, recomandam restaurarea dintilor lipsa cat mai repede cu putinta, prin implant dentar. Daca interventia se face la timp, pacientul poate evita interventii pregatitoare ce presupun reconstructia osului alveolar.

Indicatii si contraindicatii



Indicatii:

a) Lipseste un singur dinte, iar dintii vecini spatiului edentat sunt sanatosi. In aceasta situatie, singura solutie care sa nu afecteze dintii sanatosi va fi implantul. Alternativ se va apela la confectionarea unei punti care implica slefuirea dintilor alaturati.

b) Absenta mai multor dinti – confectionarea unei punti va fi posibila prin implantarea a cel putin 2 implanturi.

c) In cazul lipsei tuturor dintilor de pe arcada se poate confectiona o proteza dentara (fixa sau mobilizabila) avand ca suport implanturile dentare, care din punct de vedere estetic si functional este net superiora oricarei forme de proteza totala. Aceasta solutie reda increderea pacientului, confortul masticatiei este foarte mare, similar cu senzatia naturala, ajuta la mentinerea sanatatii bucale si incetineste imbatranirea fetei.



Contraindicatii:

a) Pacientii cu diabet zaharat, tumori maligne, afectiuni cardiovasculare sau hipersensibilitate si alergii la materialele din care sunt confectionate implanturile, boli cu imonodeficienta (HIV)

b) Copii pana la varsta de 18 ani

c) Situatii care impiedica montarea implantului dentar: daca osul alveolar este slab reprezentat sau sinusul maxilar, nervul alveolar inferior ( sau mandibular ) au o pozitie care ar putea interfera cu implantul dentar. In aceste cazuri este necesara pregatirea prin interventii chirurgicale specifice.

Din ce material este confectionat implantul dentar?



Titanul este materialul cel mai popular, fiind cel mai bine tolerat de organism. Se integreaza foarte bine si stimuleaza formarea tesutului osos in jurul implantului. Recent, au aparut bonturile artificiale din zirconiu, care se indica atunci cand peste implanturile dentare se vor executa coroane de zirconiu. Bonturile din zirconiu ofera o estetica deosebita, iar rezistenta si duritatea lor sunt excelente.

Solutii personalizate pentru fiecare pacient al clinicii Smile Dental Spa – Dr. Anca Ionescu



Medicul stomatolog va stabili in urma unei consultatii amanuntite ce plan de tratament veti urma. Este necesara o radiografie panoramica cu rol orientativ. In urma examinarii dintilor restanti, a starii suportului osos din spatiile edentate si a ocluziei / miscarilor masticatorii, specialistul implantolog va elabora planul de tratament in vederea realizarii implantului dentar.



Pentru reusita implantului dentar, colaborarea dintre pacient si medicul chirurg implantolog este esentiala. Suntem gata sa raspundem tuturor intrebarilor si nelinistilor dvs. in ceea ce priveste implantul dentar. Nu vom recomanda aceasta solutie decat acelor pacienti care in urma consultatiei initiale prezinta potential de succes.

Colaboram cu marci de renume cum ar fi: MIS, Bredent, Implantium, ZIMMER

Listă servicii:

 
Programare