ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Bucuresti

Operatia de blefaroplastie la Soma Clinic - Alessia

Cantareata Alessia a fost in clinica noastra pentru o blefaroplastie superioara. Ii multumim pentru increderea acordata si speram sa fim alaturi de ea si in alte ocazii.
 
Pleoapele grele prin excesul de piele și de grăsime dau un aer îmbătrânit, însă acest aspect se poate îmbunătăți cu ajutorul blefaroplastiei.
 
Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală prin care se elimină excesul de tegument și grăsime ce alcătuiește ridurile și “pungile” pleoapelor. Se ridică colțul extern al pleoapelor și, în anumite situații, se poate efectua în paralel cu operația de ridicare a sprâncenelor căzute. Durata medie a operației este de 1–2 ore. Anestezia utilizată este locală în cazul pleoapelor superioare, iar internarea nu este necesară, pacientul putând părăsi clinică la câteva ore după intervenție. În cele combinate, superioară și inferioară, se preferă anestezia generală. De regulă, la blefaroplastie se începe cu pleoapa superioară și se continuă cu cea inferioară.
 
Pentru pleoapa superioară, incizia se relizează la nivelul șanțului natural al acesteia, excizându-se pielea împreună cu grăsimea în exces (grăsimea se excizează sau se redistribuie). În cazul pleoapei inferioare, incizia se relizează diferit, în funcție de problemele pacientului. Incizia poate fi făcută pe piele, sub gene, sau pe fața internă a pleoapei, la nivelul conjunctivei, excizându-se doar excesul de grăsime (grăsimea se excizează sau se redistribuie).
 
Postoperator, pacientul poate experimenta fenomene precum vederea încețoșată sau dublă, pot apărea echimoză sau lăcrimare excesivă. Este recomandat dormitul pe mai multe perne pentru micșorarea edemelor și echimozelor, acestea dispărând după aproximativ o săptămână. Firele de sutură se scot la 7 zile după intervenția chirurgicală. De asemenea, recomandăm evitarea expunerii la soare în primele luni după operație, pentru a evita pigmetarea cicatricilor.
 
 
 
 
 
 
 
Programare