ROmedic Cabinete medicale Skodagasse, Viena Cabinete Reumatologie Reumatologie Skodagasse, Viena

Facilităţile de diagnosticare din spitalele Döbling şi Confraternität din Viena

Facilităţile de diagnosticare din spitalele Döbling şi Confraternität din Viena
Autor: Patricia Davidescu

Spitalele private ale companiei PremiQaMed dispun de cele mai moderne facilităţi tehnice pentru diagnosticarea diverselor afecţiuni. Spitalele sunt dotate cu laboratoare de înaltă tehnologie, echipamente pentru diagnosticare radiologică (cu ultrasunete, raze X, RMN, CT), medicină nucleară, testarea efortului fizic (EKG, ergometrie şi spirometrie), saloane pentru intervenţii endoscopice şi laborator de somnologie. 

 

Analize de laborator 

 

Laboratoarele spitalelor private Döbling şi Confraternität dispun de facilităţi de ultimă generație pentru efectuarea analizelor pentru diverşi parametri.

 

Pot fi analizate probe de sânge, urină şi fecale. Pe lângă analiza generală a sângelui, care indică numărul de eritrocite, cantitatea de hemoglobină, numărul de leucocite, trombocite etc. poate fi efectuată şi analiza biochimică care reflectă starea funcţională a diverselor sisteme şi organe. În sânge se investighează trigliceridele şi colesterolul, funcţiile renale, hepatice, proteina totală, nivelul de zahăr din sânge, microelementele. De asemenea, pacienţii pot verifica prezenţa viruşilor din sânge (toate tipurile de hepatită, rotavirus, virusul Epstein – Barr ş.a.m.d.). La cerere, se poate stabili statusul vaccinărilor. Pentru efectuarea analizelor de laborator pacientul necesită trimitere de la medicul curant, emisă după consultaţia iniţială. 

 

Diagnosticarea radiologică cu raze X 

 

Spitalele private PremiQaMed din Viena includ secţii de diagnosticare radiologică cu raze X, care ajută la identificarea simptomelor aferente unor afecţiuni grave aflate în stadii precoce. În urma acestor investigații specialiştii obţin informaţii complete referitoare la starea de sănătate a pacientului. 

 

Radiologia cu raze X reprezintă metoda de diagnosticare radiologică care permite evaluarea stării şi a structurii scheletului şi organelor interne ale omului. Echipamentele moderne din spitalele private PremiQaMed permit efectuarea unor filme de calitate superioară, reprezentând diversele secţiuni ale corpului: oaselor şi articulaţiile, coloana vertebrală, craniul, organele cutiei toracice, cavitatea abdominală şi şoldul. Investigaţia se realizează în orice poziţie – pacientul poate sta în picioare, culcat sau aşezat. De asemenea, în cadrul spitalelor noastre se efectuează și radiografia funcţională, precum și mamografia. 

 

Sonografia sau investigaţia cu ultrasunete este considerată cea mai simplă, accesibilă şi informativă metodă de diagnostic. Cu ajutorul dispozitivelor moderne cu ultrasunete se soluţionează un spectru larg de probleme de diagnosticare – ultrasunetele permit identificarea focarelor tumorale, a chisturilor, prezenţa pietrelor la rinichi sau în vezica biliară. Cu ajutorul ultrasunetelor sunt diagnosticate cu succes afecţiunile cardio-vasculare. Echipamentele moderne cu ultrasunete asigură posibilitatea realizării secţiunilor stratificate, care permit, per total, reconstrucţia volumetrică tridimensională a organelor şi structurilor analizate (în regim 3D). Puncţia biopsică, efectuată sub control cu ultrasunete, se încadrează, în prezent, în categoria celor mai importante investigaţii din domeniul diagnosticării diferenţiale a leziunilor tumorale şi non-tumorale la nivelul organelor. 

 

Alte metode mai exacte de diagnosticare radiologică modernă sunt reprezentate de tomografia cu rezonanţă magnetică (RMN) şi tomografia computerizată (CT). Aceste metode se utilizează pentru analiza ţesuturilor organelor interne şi a oaselor. Ambele metode de diagnosticare prezintă avantaje semnificative comparativ cu alte metode. Însă trebuie subliniat faptul că alegerea metodei de analiză depinde în primul rând de domeniul care necesită diagnosticare şi de secţiunea corpului care trebuie investigată.

Principiul de funcţionare a tomografului cu rezonanţă magnetică (RMN) constă în faptul că imaginea se obţine fără a utiliza raze X. Pentru diagnosticare se utilizează câmpul magnetic şi semnalele electromagnetice care trec perpendicular prin câmpul magnetic. 

Obţinerea imaginilor cu ajutorul computerului tomograf (CT) este posibilă cu ajutorul razelor X. 

Dispozitivul de diagnosticare în sine reprezintă un dispozitiv cu raze X, care poate face fotografii la unghiuri foarte diferite, datorită posibilităţii de a se roti în jurul întregului corp al pacientului. Imaginile obţinute cu ajutorul tomografelor se prelucrează cu ajutorul computerului. 

 

Spitalele private Döbling şi Confraternität sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie – tomograf cu rezonanţă magnetică, computer-tomograf, tehnologii care permit efectuarea celor mai precise analize. Computerul-tomograf cu tehnologie Dual Source, instalat în spitalul privat Confraternität, permite efectuarea investigaţiilor CT cu viteză maximă şi cu un dozaj minim de iradiere pentru pacient. De asemenea, această tehnologie oferă posibilitatea de a efectua analize ale inimii în scopul identificării zonelor afectate la pacienţii care au suferit un infarct miocardic. 

 

În spitalul privat Confraternität se pune un deosebit accent pe diagnosticarea cardiologică. Pe lângă electrocardiogramă, ergometrie şi spirometrie (funcţiile pulmonare), pacienţii pot efectua procedura de diagnosticare a cateterizării cardiace. Această procedură se recomandă pacienţilor în cazul suspiciunii diverselor tulburări ale activităţii cardiace sau a afecţiunilor cardio-vasculare. Cateterizarea se încadrează în categoria metodelor de diagnosticare minim-invazive, oferind informaţii detaliate referitoare la starea de sănătate a camerelor, calvelor şi a vaselor inimii, permiţând, dacă este necesar, efectuarea unei intervenţii eficiente şi soluţionarea optimă a problemei identificate. 

 

Diagnosticarea nucleară

 

Spitalul privat Döbling dispune de o secţie specială de diagnosticare nucleară.

 

Pacienţii pot efectua, în regim de ambulatoriu, scintigrafia tiroidiană, cardiacă, renală, pulmonară şi osoasă. Principiul scintigrafiei constă în aceea că în organismul pacientului se introduce o substanţă de contrast, care conţine izotopi radioactivi, iar o cameră gamma montată într-un dispozitiv special fixează acumulările acestor izotopi în zonele problematice. Cu ajutorul scintigrafiei se pot diagnostica diverse focare tumorale, procese inflamatorii și noduli.

 

În cardiologie această analiză se utilizează pentru identificarea ischemiei miocardice silenţioase şi pentru stabilirea mai exactă a indicaţiilor de coronarografie, precum şi a infarctului în cazurile controversate. Scintigrafia reprezintă o analiză sigură, pentru că toţi izotopii au o perioadă scurtă de înjumătăţire, fiind eliminaţi rapid din organism, iar beneficiile depăşesc de multe ori riscurile posibile.  

 

Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la: 

 

M: +43 664 142 91 07

E: international@pkd.at

    international@pkj.at 

 
Programare