ROmedic Cabinete medicale Skodagasse, Viena Cabinete Pneumologie Pneumologie Skodagasse, Viena

Centrul de Chirurgie Ortopedică - Genunchi "My Knee"

Centrul de Chirurgie Ortopedică - Genunchi "My Knee"
Autor: Patricia Davidescu

Genunchiul meu - fără dureri

 

Genunchiul se află mereu în mișcare, îl îndoim și îl întindem de aproximativ 1.500 de ori pe zi. Așadar nu este de mirare că această încheietură, foarte solicitată, începe să cauzeze probleme odată cu înaintarea în vârstă.
Uzura cartilajului articular la nivelul genunchiului, în terminologia medicală așa-numita gonatrtroză, este un proces progresiv. Leziunea cartilajului progresează și se intensifică de-a lungul anilor. Consecințele se manifestă prin dureri permanente și mobilitate limitată.

 

În faza incipientă a gonartrozei un tratament intensiv de fizioterapie, suplimente dietetice și cure de stabilizare a cartilajului precum și terapii simptomatice pot obține o rutină zilnică lipsită de dureri.
În cazul în care toate aceste terapii conservative nu mai sunt eficiente, este de obicei necesară o endoprotezare de genunchi; astfel încât o intervenție chirurgicală nu mai poate fi evitată.

 

Între timp, în cazul necesității unei operații, pacienții beneficiază de progresul tehnic al medicinei - mai ales în ultimii 15 ani.

 

În ziua de astăzi așa-numita Patient-Matched-Technology reprezintă standardul de aur.
Prin această tehnică chirurgicală, individualizată pe pacient, se efectuează endoprotezările totale de genunchi cu o rată foarte mare de succes.
Scopul acestor intervenții este de a elimina suprafața uzată a articulației și de a o înlocui cu o proteză - similar cu o coroană dentară. În acest scop suprafețele femurului și a tibiei sunt înlocuite cu implanturi de metal foarte rezistente. Între acestea se aplică o inserție din plastic care preia funcția de cartilaj. Toate materialele folosite sunt foarte tolerabile.

 

Pregătire exactă - Poziționare precisă

 

MyKnee® este metoda chirurgicală a producătorului elvețian Medacta International® care este disponibilă din anul 2009.

 

Această metodă permite poziționarea precisă a implantului prin intermediul planificării 3D foarte precise: și anume, în jur de 4-5 săptămâni în prealabil intervenției chirugicale, se efectuează un CT al piciorului afectat. Aceste imagini sunt adaptate virtual și creează un model 3D al genunchiului ce trebuie operat. Aceasta reprezintă baza pentru planificarea chirurgicală. Apoi se selectează dimensiunea implantului, se planifică poziționarea exactă și se definesc instrumentele chirurgicale, adică șablonul, care sunt produse în mod individual pentru fiecare pacient în parte.

 

Această ajustare a instrumentelor pe anatomia genunchiului ce urmează a fi operat, prezintă avantajul că măduva osoasă nu mai este lezionată, ceea ce reduce riscul hemoragiilor și a emboliilor. În plus, această tehnică posibilă poziționarea extrem de precisă a protezei. Această poziționare exactă protejează implantul în viața de zi cu zi și duce, implicit, la o durată mult mai extinsă.

 

În concluzie procedura MyKnee® este foarte delicată pentru pacienți, deorece durata intervenției chirugicale este foarte scurtă, ceea ce ameliorează impactul asupra corpului. Astfel, mobilizarea poate fi deja inițiată în a doua zi după intervenția chirurgicală.

 

Dr. Stefan Dittrich, specialist în ortopedie și chirurgie ortopedică, lucrează intensiv cu tehnica MyKnee® din anul 2010. Medicul specialist prezintă această metodă la congrese naționale și internaționale de specialitate.
La nivel mondial au fost efectuate circa 30.000 de operații de endoprotezare totală de genunchi prin această metodă, 7000 dintre acestea au fost efectuate în Austria.
Dr. Dittrich a înlocuit cu succes, prin tehnica MyKnee®, mai mult de 200 de articulații de genunchi în Centrul de Chirugie Ortopedică Confraternität.

 

 

Contact:

M: +43 664 142 91 07
E: international@pkj.at

    international@premiqamed.at

 
Programare