ROmedic Cabinete medicale Skodagasse, Viena Cabinete Hematologie Hematologie Skodagasse, Viena

Centrul de Chirurgie Ortopedică - Șold "AMIS"

Centrul de Chirurgie Ortopedică - Șold "AMIS"
Autor: Patricia Davidescu

Pas cu pas fără durere!

 

Nu toate durerile se manifestă la fel. În ceea ce privește durerile de șold, trebuie diferențiat concret dacă durerea provine din exeterior sau se manifestă pe interior. Durerile de șold exterioare indică, de obicei, o contracție musculară. Așadar, aceste dureri nu implică în mod direct articulația șoldului, care face legătura între corp și picioare și care, în cazul unei operații de endoprotezare, este înlocuită cu o articulație artificială.

Durerile articulației șoldului se manifestă întotdeauna pe interior, înțepător și dureros la fiecare pas - foarte des și în repaus. Așa se manifestă o osteoartrită avansată, în momentul în care osul se freacă de os și o intervenție chirurgicală este inevitabilă.

 

Există mai multe opțiuni pentru implanatarea unei articulații de șold artificiale: AMIS este acronimul pentru Anterior Minimal Invasive Surgery= Chirurgia Anterioară Minim - Invazivă și descrie cea mai neagresivă și sigură abordare chirurgicală la articulația șoldului. Această tehnică aplică o abordare anterioară, astfel încât mușchii, tendoanele și nervii sunt menajați complet și nu mai este nevoie de o incizie parțială a acestora.

 

Această metodă prezintă o serie de avantaje pentru toți pacienții: recuperare rapidă pentru persoanele în vârstă, iar persoanele tinere își pot relua mult mai rapid stilul de viață obișnuit - șofatul, viața profesională etc; iar după 6 până la 8 săptămâni pot practica din nou sport - drumeții, schi, golf, ciclism, tenis etc. În plus, aceste implanturi de șold sunt foarte rezistente, cu o durată de până la 30 de ani.

 

Medicul specialist în chirurgie ortopedică este cel care constată dacă o operație de endoprotezare de șold este inevitabilă. După o investigație medicală aprofundată, efectuată prin tehnici de imagistică medicală, cum ar fi radiografia sau RMN-ul, se identifică și diferențiază cauza durerii, și anume dacă durerea provine de la șold sau de la coloana vertebrală. Artrita de șold poate cauza dureri și în zona articulației sacroiliace sau în zona coloanei vertebrale lombare. Numai după stabilirea unui diagnostic exact se poate determina tehnica chirurgicală potrivită.

 

În Centrul de Chirurgie Ortopedică medicul specialist  Dr. Alexander Zembsch operează pacienții săi, cu afecțiuni de șold, prin metoda AMIS. Medicul specialist se ocupă din anul 2008 intensiv cu această tehnică chirurgicală și, prin urmare, a dobandit o experiență vastă în acest domeniu. În fiecare an Dr. Zembsch efectuează cu succes peste 100 de operații de endoprotezare totală de șold prin metoda AMIS. 

 

Contact:

 

M: +43 664 142 91 07

E: international@pkj.at

    international@premiqamed.at

 
Programare