ROmedic Cabinete medicale Döbling, Viena Cabinete Radioterapie Radioterapie Döbling, Viena

Centrul Breast & Health - Centrul pentru sănătatea sânilor Döbling

Centrul Breast & Health - Centrul pentru sănătatea sânilor Döbling
Autor: Patricia Davidescu

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer malign la femei.

 

În Europa, aproximativ una din opt femei se confruntă în timpul vieţii cu acest diagnostic. Se estimează că 90 - 95% din toate cancerele mamare, sunt declanşate spontan, fără să aibă o cauză aparentă. Doar aproximativ 5% din cazurile de cancer de sân sunt moștenite, putând fi explicate printr-o mutaţie genetică.

 

Deşi cauza exactă a cancerului, în cele mai multe cazuri, rămâne neclară există o serie de factori care influenţează riscul de boală. Obiceiuri alimentare şi factorii de mediu cum ar fi consumul de alcool şi fumatul joacă un rol la fel de important ca și administrarea de hormoni, sau numărul de naşteri.

 

Probabil că nu un singur factor, ci mai degrabă o combinaţie de mai multe modificări este responsabilă de apariţia unei tumori maligne mamare.

 

Riscul de a dezvolta un cancer de sân creşte cu vârsta, iar după 40 de ani se recomandă participarea la programele de screening.

 

La femeile care provin din familii cu o incidenţă frecventă de cancer mamar sau ovarian este recomandat controlul repetat, pentru a îmbunătăţi în continuare acest program de screening. În plus, fiecare femeie trebuie să efectueze cel puţin o dată pe lună, o auto-examinare a sânilor, pentru a depista modificări in structura acestora, tumora malignă putând fi depistată cât mai curând posibil. 

 

Incidența tumorilor mamare

 

 • Până la 25 de ani diagnosticat 1 din 15.000 femei 
 • Până la 30 de ani diagnosticat 1 din 1.900 femei 
 • Până la 40 de ani diagnosticat 1 din 200 femei 
 • Până la 50 de ani diagnosticat 1 din 50 femei 
 • Până la 60 de ani diagnosticat 1 din 23 femei 
 • Până la 70 de ani diagnosticat 1 din 15 femei 
 • Până la 80 de ani diagnosticat 1 din 11 femei 

 

În viața unei femei: Cancerul de sân este diagnosticat la 1 din 9 femei

 

O tumoră malignă poate fi nedureroasă la început, la palpare se simte un nodul dur, prost definit, cu limite difuze, ca o proeminenţă deasupra pielii sau cu retracţia şi devierea mamelonului. Prezenţa de ulceraţii sau secreţia de lichid de la nivelul mamelonului poate indica un cancer mamar. În tumorile avansate se pot observa ingroşări ale ganglionilor limfatici, palpabili în axila sau metastaze de celule canceroase în ficat, plămâni sau os.

 

Chirurgia este întotdeauna alegerea optimă.

În majoritatea cazurilor, sânul poate fi conservat, iar tehnicile chirurgicale moderne au făcut posibila reducerea limfedemului braţului (o afecțiune a braţului constând în congestie de limfă cu umflătură a braţului), la o raritate. 

De obicei, după o intervenţie chirurgicală de conservare a sânului, se recomandă şedinţe de radioterapie.

 

Apoi, tratarea cancerului depinde de extinderea bolii şi riscul de recurenţă a bolii. În principiu, chimioterapia sau hormonoterapia sunt utilizate.

 

Dezvoltarea terapeutică avansată de anticorpi a condus în ultimii ani la o veritabilă revoluţie în tratamentul cancerului şi poate permite acum un tratament extrem de eficient împotriva cancerului.

 

 

Serviciile noastre

 

 • Depistarea individuală a riscului de cancer 
 • Diagnosticarea rapidă și sigură ale afecțiunilor mamare 
 • Tehnici chirurgicale eficiente (tehnologie pentru nodulul limfatic santinelă; un nodul limfatic santinela reprezintă primul nodul limfatic care primește lichid limfatic de la o tumoare. Vasele limfatice însoțesc vasele sanguine și drenează limfa conducând-o către ganglioni așezați în grupuri.) 
 • Chirurgie estetică si cosmetică a sânului 
 • Tratamente complexe și avansate (medicamentoase) împotriva cancerului 
 • Diagnosticare moleculară a carcinomului pentru planificarea terapiei individuale 
 • Depistarea precoce a carcinomului mamar prin metode de screening la femei 
 • Tratamentul simptomelor menopauzei 
 • Consiliere psihologică 

 

Toate investigaţiile de diagnostic vor fi efectuate imediat după consult/control, în cadrul spitalului privat Döbling.

 

Capacităţile de diagnosticare includ mamografii digitale avansate, examinările sânului prin RMN, o prelevare imediată de probe (BIOPSIE) în ambulatoriu, nedureroasă, ce permite diagnosticul de certitudine într-un timp foarte scurt.

 

Gama terapeutică oferită de Centrul Breast & Health din spitalul privat Döbling include proceduri minim-invazive, cum ar fi metoda de îndepărtare a ganglionilor limfatici "santinelă" precum şi intervenţii de chirurgie plastică şi reconstructivă realizate chiar pentru tumori mai mari, ce prezintă un rezultat estetic foarte satisfăcător.

 

În cazul în care ar trebui să fie într-adevăr necesară, în cazuri rare, eliminarea unui sân (mastectomie simplă sau radicală), se poate adapta o proteză de silicon sau sânul poate fi reconstruit din ţesut propriu. În cadrul centrului Breast & Health se pune mare accent pe depistarea precoce şi prevenirea cancerului mamar.

 

Prin urmare, oferim, de asemenea, o analiză personală a riscului de deyvoltare a cancerului de sân şi consiliere genetică pentru cancerele ereditare de sân şi ovare.

 

 

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la:

 

M: +43 664 142 91 07

E: international@pkd.at

    international@premiqamed.at

 

 

 
Programare