ROmedic Cabinete medicale Döbling, Viena Cabinete Pediatrie Pediatrie Döbling, Viena

După naștere – investigații medicale importante pentru nou-născut - Spitalul Privat Döbling

După naștere – investigații medicale importante pentru nou-născut - Spitalul Privat Döbling
Autor: Patricia Davidescu

Timpul petrecut împreună încă din primele secunde de viață este un aspect deosebit de important pentru părinți și copii.

 

Primele zile după naștere le puteți petrece împreună cu bebelușul și partenerul dumneavoastră într-o cameră de familie, într-o cameră dublă sau într-o cameră single – vă punem la dispoziție opțiuni pentru orice dorință. Toate camerele maternității noastre sunt dotate cu propria baie și WC, precum și cu un balcon sau o terasă. Vă oferim o grădină superbă în stil mediteranian, în cadrul căreia vă puteți relaxa la o plimbare cu familia.

 

După naștere primiți aceeași atenție ca și înainte de naștere din partea personalului nostru medical, care vă va sprijini cu toate informațiile necesare pentru îngrijirea noului născut, alăptarea etc, iar dacă veți dori câteva ore de repaus, asistentele noastre medicale vor avea grijă de bebelușul dumneavoastră în camera de copii.

 

 

Consiliere în alăptare

 

Numeroase studii științifice au demonstrat faptul că laptele matern este cea mai bună nutriție pentru un nou născut. Alăptarea este un proces natural dar nu este întotdeauna ușor, de aceea dorim să vă sprijinim de la bun început.

 

Moașele și asistentele noastre medicale, precum și consultantele noastre profesionale în domeniul alăptării și lactației vă stau la dispoziție, cu o vastă expertiză în probleme și cu informații legate de alăptare, pe toată perioada șederii în spital. În cazul în care nu doriți să alăptați, personalul nostru vă sfătuiește cu privire la alimentația potrivită pentru bebelușul dumneavoastră.

 

 

Investigații medicale importante pentru nou-născut

 

Bebelușul dumnevoastră este controlat, după naștere, în mod corespunzător de către un medic specialist în pediatrie. Investigațiile ulterioare sunt de o importanță semnificativă, deoarece posibilele probleme de sănătate identificate în acest moment pot fi tratate cu succes dacă se intervine într-un timp util. Și pentru aceste controale puteți alege medicul dorit sau din echipa de medici specialiști în pediatrie a spitalului universitar din Viena.

 

Următoarele investigații medicale trebuiesc efectuate la nou-născuți:

 

Ecografia de șold/ Screening-ul șoldului

 

Această investigație presupune o examinare amănunțită a șoldului pentru identificarea unei posibile displazii de șold (dezvoltare defectuoasă a articulațiilor șoldului) prin intermediul unui diposzitiv cu ultrasunete de ultimă generație. Prin depistarea și tratarea precoce a unei displazii de șold, se scurtează considerabil durata tratamentului și poate fi atins un rezultat semnificativ mai bun.

 

Controlul sistemului renal și urinar

 

În cadrul acestei investigații se efectuează evaluarea modificărilor congenital renale (ca de exemplu extinderea cavității renale). O depistare timpurie a unor astfel de modificări congenitale este crucială pentru conservarea funcției renale.

 

Screening-ul auditiv al nou-născutului

 

De ani de zile se pune un accent foarte mare pe îmbunătățirea depistării precoce a defectelor de auz la copii. Un prim pas a fost introducerea unui consult ORL în "Mutter-Kind-Pass" - Fișa de evidență a sarcinii, inclusiv un test auditiv de efectuat la vârsta de 7 - 9 luni. O altă îmbunătățire este asigurată de controlul ORL la nou-născuți.

 

Această investigație medicală presupune aplicarea unui dipozitiv auditiv mic și moale pe urechea bebelușului, dipozitiv care emite un ton blând. Urechea reacționează cu un ecou – „emisii otoacustice“- care este detectat de un instrument foarte sensibil. Decursul pozitiv al acestui test indică o dezvoltare normală a auzului. Scopul acestei investigații este detectarea și tratarea timpurie a unor posibile deficiențe auditive.

 

 

Masajul pentru nou-născut

 

În prima etapă a vieții pielea bebelușului este un organ foarte important, deorece prin nici un alt mod bebelușul nu poate simți mai puternic afecțiunea și sensibilitatea.

 

Masajul îndeplinește nevoia copilului de un contact fizic intens și întărește relația mamă-copil. Totodată, masajul promovează o dezvoltare mentală armonioasă, activează metabolismul și sistemul imunitar al copilului, ajută la probleme digestive, reduce tensiunea cauzată de naștere și este foarte eficient pentru procesul de adormire.

 

Tehnica de masaj este foarte ușoar de învățat, astfel încât părinții vor ajunge rapid la concluzia că se pot baza pe deplin pe porpiile lor abilități.

 

Calmul, afecțiunea și concentrarea ce au loc în timpul unui masaj al bebelușului face această experiență profundă și foarte specială.  Masajul este indicat pentru bebeluși cu vârsta de 8 – 12 săptămâni.

 

 

Pentru mai multe informații sau programări ne puteți contacta la:

 

M: +43 664 142 91 07

E: international@pkd.at

    international@premiqamed.at

 

 
Programare