ROmedic Cabinete medicale Viena / Austria Cabinete Cardiologie Intervențională Cardiologie Intervențională Viena / Austria

Tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz

Tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz
Autor: Patricia Davidescu

Interviu cu medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Michael Gnant

 

Medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Michael Gnant ne prezintă informații cu privire la tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz, precum și importanța pe care o are certificarea unui centru pentru sănătatea sânului, în emiterea diagnosticului corect și aplicarea terapiei potrivite.

 

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține propriul Centru Certificat pentru Sănătatea Sânului, garantând astfel o calitate la cel mai înalt nivel.

 

Mortalitatea cauzată de cancerul de sân a scăzut cu 30% în ultimii 30 de ani. Cum s-a reușit acest succes?

 

Îmbunătățirea mortalității se datorează în primul rând opțiunilor terapeutice îmbunătățite, atât în ​​domeniul terapiei locale, cât și prin noile opțiuni medicamentoase - o condiție importantă pentru aceast progres a fost dezvoltarea interdisciplinarității.

 
De ce devine din ce în ce mai importantă o abordare interdisciplinară a tratamentului?

 

Succesul tratamentelor din ziua de astăzi nu poate fi obținut decât printr-o strânsă cooperare a experților, din toate disciplinele medicale implicate. Certificarea centrelor de sân asigură acest lucru, prin intermediul unui Tumor Board (comisie oncologică) interdisciplinar, în cadrul căruia se discută săptămânal cazul fiecărei paciente în parte, ceea ce aduce, demonstrabil, beneficii imediate pentru paciente.

 

Centrul pentru Sănătatea Sânului al Spitalului Privat Goldenes Kreuz este certificat conform standardelor europene și este supus unor criterii stricte de calitate pentru diagnosticarea, tratamentul și îngrijirea pacientelor cu cancer de sân - făcând Goldenes Kreuz unicul centru privat al sânului din Austria care vă oferă această certificare pentru experții de top din toate disciplinele medicale.

 
În cele mai multe cazuri, chirurgia este în continuare o parte a planului de terapie generală, scopul fiind însă de a păstra sânul. Cât de des pot fi aplicate operațiile de conservare a sânului?

 

Operația este o parte esențială a tratamentului. În centrele de top, se reușește la peste 90% dintre pacientele afectate să se evite mutilarea datorată amputației mamare.  

 

Pe de o parte, acest lucru este realizat prin progresul rapid al procedurilor de intervenție chirurgicală, de ex. prin noi tehnici oncoplastice, pe de altă parte prin tratamentul adjuvant interdisciplinar cu chimioterapie și/sau imunoterapie, prin care tumorile inițial mari pot fi adesea micșorate.

 
Ce înseamnă supra-tratamentul cancerului?

 

Nu toate pacientele au nevoie de „tot” - astfel reușim, la majoritatea pacientelor - adesea, femei tinere - prin adaptarea abordărilor terapeutice și prin noile metode de terapie, să evităm de exemplu procedurile de chimioterapie învechite - în total, doar aproximativ o treime din pacientele noastre primesc un tratament de chimioterapie nepersonalizat.

 
În special pacientele internaționale solicită tot mai des o „a doua opinie medicală” - de unde vine această abordare?

 

Aceasta este o tendință foarte îmbucurătoare. Chiar și cei mai buni specialiști într-un domeniu devin și mai buni atunci când acționează în echipă și se încurajează reciproc, prin discuții de specialitate, pentru a obține performanțe de top.

 

În Centrul Certificat de Sănătate a Sânului din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, găsesc un mediu în care specialiști de top din toate disciplinele medicale dezvoltă cele mai bune abordări pentru fiecare pacientă în parte, prin tocmai această cooperare prietenoasă – atât în cadrul ședințelor săptămânale de Tumor Board, cât și în mod constant, în funcție de necesitate.

 
Sunteți și un om de știință de renume mondial în domeniul cercetării cancerului de sân - care este semnificația acestui lucru pentru Dvs.?

 

Medicina de ultimă oră este întotdeauna o medicină bazată pe știință, de aceea sunt cu trup și suflet un cercetător clinic, acolo unde este posibil. Am norocul să pot lucra într-un grup de cercetare național, numit ABCSG - Austrian Breast & Colorectal Cancer Study Group, care se bucură de un mare succes la nivel internațional.

 

Distincțiile și premiile internaționale, sutele de publicații și prelegeri – toate acestea sunt plăcute și bune pentru propria motivație, dar în cele din urmă „dezvoltarea cunoștințelor” se referă întodeauna la punerea la dispoziție cât mai rapidă a ultimelor descoperiri și a rezultatelor cercetării, celor care suferă de aceste afecțiuni. De aceea ne străduim cu succes de mulți ani.

 

Contact

Spitalul Privat Goldenes Kreuz 

M: +43 1 360 66 7500
 

 

 
 
Programare