ROmedic Cabinete medicale Sf Gheorghe Cabinete Psihologie Psihologie Sf Gheorghe

 

 

De ce să mergi la psiholog?

 

Intervenţia psihologică îţi poate oferi ceea ce alte metode nu reuşesc să o facă.

 

Nu  este suficient să fim compătimiţi de cei apropiaţi: Lasă, o să-ţi treacă! O să fie bine!“. Psihologul este persoana care va înţelege cât de important este să vorbeşti despre tine, despre emoţiile şi gândurile care nu-ţi dau pace şi despre temerile tale cele mai mari.

 

Psihologul nu doar că te ascultă activ, dar este şi prezent în discuţia cu tine. Este receptiv la ce spui, lucru pe care de cele mai multe ori ceilalţi nu au răbdare să o facă pentru că vor şi ei să-şi exprime sentimentele sau părerile. Psihologul nu doar te aude ci te şi ascultă, te stimulează să vorbeşti despre tine şi despre ceea ce te supără, te pune în centrul discuţiei, îţi oferă un spaţiu în care poţi şi chiar eşti încurajat să te exprimi cât mai deschis. Psihologul va fi imparţial, nu va trece prin filtrul propriilor prejudecăţi situaţiile prin care treci.

 

Le poţi vorbi în fiecare zi apropiaţilor tăi despre cât de mult ţi-ar plăcea să-ţi schimbi stilul de viaţă, însă asta nu te va determina să încerci sa faci acest lucru. Studiile ne arată că simplul gând că vrei să mergi la terapie pentru a rezolva o situaţie de viaţă, îţi dă imboldul necesar să faci ceva pentru a schimba ceea ce te nemulţumeşte. Psihologul este o persoană care te susţine necondiţionat şi este implicat într-un proces faţă de care îţi asumi responsabilitatea.

De multe ori ca să putem merge mai departe şi să reuşim să ne acceptăm aşa cum suntem, este necesar să înţelegem ce anume determină reacţiile şi comportamentul pe care îl avem în diferite situaţii. Să conştientizăm motivele pentru care uneori repetăm aceleaşi greşeli este uneori suficient pentru a schimba ceva în stilul nostru de viaţă sau pentru a ne simţi mai împăcaţi şi mai armonizaţi cu noi înşine.

 

Psihologul te va învăţa să faci un pas înapoi şi să priveşti din afară acea situaţie, evitând să iei decizii impulsive în febra momentului. Te va îndruma să-ţi schimbi modul de a privi anumite persoane sau situaţii, vei analiza pe baza altor principii, poate mai raţionale, motivaţia celorlalţi. Asta îţi va îmbunătăţi cu siguranţă relaţiile pe care le ai cu cei din jurul tău.

 

Pe parcursul unui proces psihologic ca cel pe care l-am descris mai sus, vei fi mai împăcat cu tine şi te vei cunoşte mai bine dar îţi vei da seama că începi să gândeşti altfel. Te vei putea redescoperi, vei privi viaţa cu mai curaj, cu mai multă încredere ştiind că ai resursele interioare necesare şi că poţi găsi soluţiile potrivite pentru dificultăţile pe care le întâmpini. La sfârşitul procesului psihologic încheiat cu succes vei fi mult mai prezent şi autentic în toate aspectele vieţii tale.

 

Cabinet individual de psihologie Ştefan Cristian

  • psiholog atestat în psihoterapie experienţială
  • psiholog atestat în hipnoterapie

Tel: 0725110081

 

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare