Stimularea creierului printr-o tehnică non-invazivă, folosită pentru îmbunătățirea memoriei evenimentelor complexe

©

Autor:

Stimularea creierului printr-o tehnică non-invazivă, folosită pentru îmbunătățirea memoriei evenimentelor complexe
Memoria evenimentelor complexe și realiste a fost îmbunătățită prin aplicarea stimulării magnetice transcraniene la rețeaua creierului responsabilă de memorie, în cadrul unui nou studiu, la care au participat adulți tineri sănătoși.
Descoperirile demonstrează că este posibilă măsurarea și manipularea tipurilor de memorie realiste. Metodele prezentate ar putea fi folosite în cele din urmă pentru a îmbunătăți memoria la persoanele cu tulburări de memorie cauzate de leziuni cerebrale sau tulburări neurologice.

Autorii studiului au folosit stimularea magnetică transcraniană cu scopul de a modifica activitatea creierului și memoria pentru evenimente realiste. Imediat după stimulare, subiecții au efectuat un test de memorie în timp ce creierul lor era scanat folosind imagistica prin rezonanță magnetică funcțională. În loc să arate participanților la studiu imagini sau liste de cuvinte, practici tipice în testele de laborator care analizează memoria, participanții au urmărit videoclipuri cu persoane ce realizează activități zilnice obișnuite, cum ar fi așezarea rufelor sau aruncarea gunoiului.

„Studiul nostru a folosit clipuri video care reproduc mai îndeaproape modul în care funcționează memoria în fiecare zi”, a spus autorul studiului, Melissa Hebscher. După stimulare, participanții la studiu au răspuns mult mai precis la întrebări despre conținutul videoclipurilor, cum ar fi identificarea culorii cămășii pe care o purta un actor sau prezența unui copac în fundal.

În plus, studiul a constatat că stimularea creierului a dus la o mai bună calitate a reintegrării amintirilor în creier. Reintegrarea are loc atunci când creierul retrăiește un eveniment original. După stimulare, activitatea creierului unei persoane în timp ce viziona un videoclip seamănă mai mult cu activitatea creierului său atunci când își amintește același videoclip. Descoperirile arată că stimularea îmbunătățește „călătoria mentală în timp” în creier și îmbunătățește precizia memoriei.

sursa: Science Daily
foto: Northwestern News

Data actualizare: 15-02-2021 | creare: 15-02-2021 | Vizite: 678
Bibliografie
Brain stimulation improves mental time travel, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210204144005.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: