Echipa dinamica si entuziasta Dental Privilege formata din specialisti in implantologie, protetica, ortodontie, parodontologie si endodontie va trateaza intr-o atmosfera plina de incredere si siguranta.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Implantologie dentară Implantologie dentară Bucuresti

Profilaxia, cel mai ieftin tratament

Profilaxia, cel mai ieftin tratament
Autor: Dr Florea Claudia

Profilaxia dentara este cea mai ieftina si mai putin invaziva metoda de tratament cu efecte vizibile pe termen lung.

Cele doar cateva proceduri , pe care le vom detalia mai jos, au ca scop prevenirea aparitiei sau evolutiei cariei dentare si a bolii parodontale.

Profilaxia incepe totusi de acasa, prin respectarea principiilor de baza ale igienei orale precum periajul dinților de cel putin două ori pe zi, folosirea aței dentare și o dietă sănătoasă bogată în cereale integrale, legume, fructe și produse lactate. Astfel, dimineața este obligatoriu periajul dentar. Folosind o periuță cu perii medii și o cantitate de pastă de dinți cât un bob de mazăre, curățați dinții pentru a îndepărta placa bacteriană și pentru o respirație fresh pe parcursul zilei. Periați vertical cel puțin 3 minute, dinspre gingie spre varful dintelui. La prânz, periaj dentar (ideal) sau suplinirea acestuia cu mestecarea gumei fără zahar. Guma de mestecat este recunoscută ca având proprietăți care întăresc sănătatea dinților și a gingiilor, prin neutralizarea și îndepărtarea acizilor produși de alimente. Exceptie fac pacienții care poartă aparat dentar sau care au probleme gingivale si carora le este recomandat să foloseasca periuțele interdentare. Seara, igiena orală adesea negligaja, trebuie să fie completă. Sunt obligatorii: periajul dentar și folosirea aței dentare. Înainte de periajul dentar se folosește ața dentară care îndepărtează bacteriile dintre spațiile interdentare și locurile în care periuța nu ajunge. Pentru pacienții cu lucrări protetice superior și/sau inferior este recomandat dușul bucal, periuțele interdentare și ața dentară – super floss. Completarea igenei cu apa de gură antibacteriena și curățarea ușoară a limbii cu periuța de dinți sunt recomandate de două ori maxim pe săptămână pentru o respirație cât mai proaspătă.

Vizitele regulate la medic, de preferat o data la 6 luni, completeaza pasii zilnici efectuati in mediul familial. Aici, o ședință de profilaxie completă se realizează în 3 pași: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare. O dantură sănătoasă previne apariția bolilor cardiace, diabet, osteoporoză, Alzheimer etc. care aparent par a fi independente de sănătatea dentară.

“Ai grijă de dinții tăi și ei vor avea grijă de tine”. Dr. Florea Claudia

 
Programare