Strategiile de parenting predate la prima naștere pot fi eficiente și pentru a doua naștere, fără o intervenție suplimentară

©

Autor:

Strategiile de parenting predate la prima naștere pot fi eficiente și pentru a doua naștere, fără o intervenție suplimentară
O intervenție care s-a dovedit că îi ajută pe părinți să prevină obezitatea infantilă a găsit efecte de propagare și la al doilea copil născut, chiar și fără o pregătire suplimentară pentru părinți. Intervenția, numită parenting receptiv, îi învață pe părinți cum să interacționeze constructiv cu copilul lor în timpul hrănirii, la culcare și la joacă.
Studiul, numit SIBSIGHT, arată că parenting-ul receptiv poate fi o strategie importantă de prevenire a obezității în copilărie pentru familii și o modalitate eficientă de a promova creșterea sănătoasă a copiilor. SIBSIGHT a urmat o intervenție parentală receptivă cu părinții debutanți, numită Intervention Nurses Start Infants Growing on Health Trajectories (INSIGHT).

INSIGHT a fost un studiu randomizat controlat conceput pentru a reduce creșterea nesănătoasă și rapidă în greutate la sugar, pentru a preveni obezitatea în copilărie. În urma studiului, cercetătorii au constatat că, după o perioadă de trei ani, copiii din grupul de parenting receptiv au avut un indice de masă corporală (IMC) într-un interval mai sănătos, în comparație cu cei din grupul de control. De asemenea, copiii din grupul de intervenție au avut rate semnificativ mai mici de supraponderalitate sau obezitate.

În studiul observațional SIBSIGHT, peste 110 sugari și frații lor au fost monitorizați timp de un an. Primul și al doilea copil ai căror părinți au primit intervenția parentală receptivă au avut o diferență semnificativă statistică în IMC în comparație cu copiii din grupul de control, IMC fiind cu 0, 44 și respectiv 0, 36 unități mai mic sau cu o diferență de aproximativ 2,5% în greutate.

„Beneficiul continuu al pregătirii parentale receptive este remarcabil, deoarece părinții celui de-al doilea copil au fost evaluați exclusiv prin observare, fără intervenția specialiștilor”, a spus autorul principal, dJennifer S. Williams, director al Centrului de Cercetare a Obezității în Copilărie la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-12-2021 | creare: 23-12-2021 | Vizite: 375
Bibliografie
Intervention to help parents prevent obesity in firstborn children benefits siblings, link: https://www.news-medical.net/news/20211221/Intervention-to-help-parents-prevent-obesity-in-firstborn-children-benefits-siblings.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt strategiile parentale eficiente în reducerea comportamentului negativ la copil?
  • Ce faci când copilul tău spune „Nu vreau” (atitudine și strategii)
  • Practicile agresive de educare, mai frecvente în timpul pandemiei COVID-19
  •