Studiile contrazic ideea conform căreia bărbații nu au nevoie de susținere în cazul unei despărțiri

©

Autor:

Studiile contrazic ideea conform căreia bărbații nu au nevoie de susținere în cazul unei despărțiri

Studiul efectuat la Universitatea British Columbia contrazice un stereotip răspândit, conform căruia bărbații nu au nevoie de suport în timpul unei despărțiri, separări sau divorț.


Autorul principal, Dr. John Oliffe, profesor ce conduce programul de sănătate masculină de la Universitatea British Columbia, afirmă că bărbații pot fi plini de resurse și dau dovadă de reziliență atunci când se confruntă cu o schimbare dureroasă a statutului relațional.


Dincolo de dovezile care încearcă să schimbe această paradigmă, studiul ar putea avea și o aplicabilitate practică. Bărbații au un risc de suicid mai mare decât al femeilor și încheierea unei relații înseamnă și un stres psihic important, care poate crește suplimentar acest risc suicidar de până la 4 ori.

Evidențierea modalităților prin care bărbații caută ajutor poate fi de folos în crearea unui sistem de suport adecvat pentru sănătatea lor mintală.


Bărbații mai tineri și care nu se aflau în relații de foarte lungă durată ar apela în general la prieteni sau membrii ai familiei, sau citesc cărți de auto-ajutor, în timp ce bărbații care încheie relații de lungă durată unde sunt implicați copii sau are loc separarea bunurilor tind să stabilească noi conexiuni sau să caute ajutor în grupurile de suport. Unii caută chiar ajutor profesionist și consiliere psihologică.

 

Autorii lucrează în același timp la proiecte și resurse online care să ajute bărbații în gestionarea conflictelor din relații și să dobândească abilități relaționale mai bune.


Recomandările lor sunt de a accepta emoțiile negative care vin cu o despărțire, cum sunt tristețea sau furia și să rămână în contact cu prietenii sau familia.


De asemenea, consumul diverselor substanțe este descurajat.

Menținerea unei rutine zilnice, exercițiile fizice și deschiderea către ajutor profesionist sunt si ele alte instrumente recomandate.

sursa: News Medical


Data actualizare: 21-07-2022 | creare: 21-07-2022 | Vizite: 329
Bibliografie
New study challenges popular stereotype that men don't want support during a breakup, link: https://www.news-medical.net/news/20220715/New-study-challenges-popular-stereotype-that-men-dont-want-support-during-a-breakup.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După despărțiri, oamenii simt mai puțin control asupra vieții, însă numai la început
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum