Studiu: bauturile alcoolice consumate cu moderatie pot reduce cu 40 la suta riscul cancerului de rinichi

Data publicării: 27-08-2007

Bauturile alcoolice – consumate cu moderatie – pot reduce cu 40% riscul dezvoltarii cancerului de rinichi, conform unui nou studiu, preluat de Reuters.
    Oameni de stiinta de la Institutul Karolinska din Stockholm au investigat legatura intre consumul a diferite tipuri de bauturi alcoolice si cancerul de rinichi.
    In cadrul studiului, ei au examinat 855 de persoane afectate de aceasta boala si 1.204 aflate intr-o stare buna de sanatate. Printre bauturile consumate s-au numarat berea, vinul si lichiorul. 
    S-a constatat ca riscul dezvoltarii cancerului de rinichi este cu 40% mai scazut in cazul celor care au consumat 620 grame de etanol pe luna, comparativ cu cei care nu au consumat niciun fel de bauturi alcoolice.
    Prin urmare, au precizat autorii studiului, doua pahare de vin sau bere pe saptamana pot fi benefice, mai ales pentru cei care au cazuri de boli de rinichi in familie.
Sursa: Rompres, 27-08-2007, Vizualizari 548
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.