Studiu dezvăluie până când rămâne infecțios COVID-19 pe carton, metal și plastic

©

Autor:

Studiu dezvăluie până când rămâne infecțios COVID-19 pe carton, metal și plastic
Virusul 2019-nCoV poate rămâne pe suprafețele atinse de la câteva ore până la câteva zile potrivit unui studiu recent. De asemenea documentul mai spune că oamenii pot lua noul coronavirus și atunci când acesta este prezent în aer (de exemplu, atunci când o altă persoană strănută în apropierea noastră).
Studiul publicat în New England Journal of Medicine mai spune că virusul este prezent în aer timp de trei ore, patru ore pe suprafețele din cupru, 24 ore pe cutiile din carton și până 2-3 zile pe obiectele din plastic și inox. De aceea, doctorii avertizează să ne spălăm pe mâini imediat după ce atingem obiecte atinse de alte persoane înainte.

Pentru a ajunge la aceste concluzii cercetătorii au creat un scenariu în care o persoană tușește sau atinge diverse obiecte; experimentul s-a realizat în spital și la domiciliu. Ulterior oamenii de știință au investigat cât timp supraviețuiește virusul pe suprafețele atinse.

Aceeași echipă de specialiști a mai spus în februarie că biologie și epidemiologia virusului îl fac foarte greu de detectat în debutul bolii deoarece în majoritatea cazurilor nu apar simptome timp de cinci zile sau chiar mai mult de la expunere.

Pentru a limita răspândirea virusului doctorii recomandă evitarea contactului cu persoane bolnave (în special cele cu infecții respiratorii), evitarea atingerii nasului, a ochilor și a gurii, izolarea la domiciliu dacă ești bolnav, tusea sau strănutul cu ajutorul unui șervețel de unică folosință care trebuie apoi aruncat la coș, curățarea și dezinfectarea suprafețelor pe care le atingi des atât acasă cât și la locul de muncă.

Sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 24-03-2020 | creare: 24-03-2020 | Vizite: 534
Bibliografie
1. Study reveals how long COVID-19 remains infectious on cardboard, metal and plastic, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200320192755.htm
2. Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1, https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2004973
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum