SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale

SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale

©

Autor:

SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale
SeminÈ›ele de germeni sau micro-legumele nu mai sunt doar legume la modă, ci alimente funcÈ›ionale, care au potenÈ›ialul de a contribui la asigurarea securității nutriÈ›ionale globale, sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Penn. În ultimii ani, micro-legumele au câÈ™tigat popularitate în rândul consumatorilor pentru profilul lor nutriÈ›ional È™i conÈ›inutul ridicat de compuÈ™i antioxidanÈ›i.
Ca parte a unui proiect intitulat „RezistenÈ›a alimentară în faÈ›a evenimentelor globale catastrofale”, o echipă internaÈ›ională de cercetători a descoperit că micro-legumele pot fi cultivate într-o varietate de sisteme de producÈ›ie fără pământ în spaÈ›ii mici în interior, cu sau fără iluminare artificială. Constatările sunt relevante în special pe fondul unei pandemii care a perturbat lanÈ›urile de aprovizionare cu alimente.

Cu ajutorul seminÈ›elor pentru germeni, oamenii pot produce legume proaspete È™i nutritive chiar È™i în zone care sunt considerate deÈ™erturi alimentare, potrivit cercetătorului Francesco Di Gioia, profesor asistent de È™tiință a culturilor de legume la Colegiul de ȘtiinÈ›e Agricole, Penn State. „Actuala pandemie COVID-19 a dezvăluit vulnerabilitatea sistemului nostru alimentar È™i necesitatea de a aborda problemele de malnutriÈ›ie, care ar putea fi agravate de potenÈ›iale urgenÈ›e viitoare sau catastrofe”, a spus el.

Cu un ciclu scurt de creÈ™tere care necesită doar aporturi minime de îngrășăminte, micro-legumele au un mare potenÈ›ial de a furniza nutrienÈ›i esenÈ›iali È™i antioxidanÈ›i. Folosind tehnici agronomice simple, este posibil să se producă micro-legume care ar putea aborda necesități dietetice specifice sau deficienÈ›e de micronutrienÈ›i, precum È™i probleme de securitate nutriÈ›ională în situaÈ›ii de urgență sau în condiÈ›ii de mediu dificile. Consumatorii ar putea produce micro-legume acasă, folosind instrumente simple disponibile într-o bucătărie.

Având în vedere toate caracteristicile micro-legumelor, oamenii de È™tiință de la NASA È™i AgenÈ›ia SpaÈ›ială Europeană le-au propus È™i ca sursă de hrană proaspătă È™i nutrienÈ›i esenÈ›iali pentru astronauÈ›ii angajaÈ›i în misiuni spaÈ›iale pe termen lung.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-09-2021 | creare: 30-09-2021 | Vizite: 489
Bibliografie
Small but mighty: Microgreens go from trendy vegetables to functional food, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210928193820.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum