Sunetele și stimularea electrică a corpului au potențialul de a trata durerea cronică

©

Autor:

Sunetele și stimularea electrică a corpului au potențialul de a trata durerea cronică
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Minnesota arată că terapia ce constă în stimularea electrică a corpului, combinată cu emiterea unor anumite sunete poate activa regiuni cerebrale senzoriale prin care se poate obține o mai bună gestionare a tulburărilor de natură senzorială, prin care se numără și durerea cronică.
Conform oamenilor de știință, studiul a fost realizat prin emiterea unor sunete cu lungime de undă crescută în timp ce anumite segmente ale corpului erau stimulate electric.

Cory Gloeckner, autorul principal al lucrării și profesor la Universitatea John Caroll, afirmă că importanța studiului este dată de gravitatea la nivel global a durerii cronice, întrucât aceasta nu beneficiază de posibilități extinse de tratament. De asemenea, acesta subliniază faptul că una dintre principalele metode de combatere a durerii cronice este administrarea de opioide, care influențează organismele în moduri diferite, putând genera reacții adverse variate la oameni. În schimb, dispozitivul pe care specialiștii îl propun în această lucrare este neinvaziv și ușor de utilizat, aceștia apreciind că, în viitor, ar putea reprezenta standardul de tratament al durerii cronice datorită disponibilității crescute pe care o prezintă.

Hubert Lim, autor al studiului și profesor la Universitatea Twin Cities, menționează că acupunctura și stimularea electrică a organismului, atât cele invazive, cât și cele neinvazive, sunt tehnici de tratament cu aplicabilitate extinsă și ce au avut o utilizare crescută de-a lungul istoriei, explicând faptul că inovația pe care aceștia o propun este de potențare a efectelor benefice pe care aceste tehnici le prezintă, prin combinarea lor cu terapiile sonore. Prin urmare, tehnica bimodală a cercetătorilor americani deschide un domeniu nou de utilizare a tratamentelor anterioare prin care diverse afecțiuni se gestionează, specialiștii dorind în continuare să dezvolte abordarea în vederea aplicării acesteia în diferite afecțiuni de natură neurologică, astfel încât modificările din cortexul somatosenzorial să capete proporții suficient de mari pentru a avea o aplicabilitate vastă.

Lim concluzionează apreciind că îndreptarea atitudinilor terapeutice împotriva durerii cronică către tratamente ce includ utilizarea sunetelor este necesară pentru a îmbunătăți prognosticul acestora și șansele de vindecare ale pacienților, subliniind totodată că anumite centre americane folosesc, cu succes, diferite forme de astfel de terapii în prezent.

sursa: Science Daily
foto: SONIC Lab, University of Minnesota

Data actualizare: 07-10-2022 | creare: 07-10-2022 | Vizite: 306
Bibliografie
Study finds that sound plus electrical body stimulation has potential to treat chronic pain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220811083335.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un somn bun și o cafea - tratament mai eficient decât analgezicele
  • Tratament nou pentru durerea neuropată
  • Opioidele pot prelungi durerile postoperatorii mai mult de trei săptămâni
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum