Suplimentarea cu fier nu are beneficii pentru bebelușii alăptați la sân

©

Autor:

Suplimentarea cu fier nu are beneficii pentru bebelușii alăptați la sân
Un studiu recent, denumit SIDBI (Supplementing Iron and Development in Breastfed Infants), a investigat eficacitatea suplimentării cu fier în dezvoltarea psihomotorie a bebelușilor alăptați exclusiv.
Studiul a fost realizat printr-o colaborare internațională între Universitatea Medicală din Varșovia și Universitatea Umeå, implicând 221 de copii din Polonia și Suedia. Copiii, alăptați exclusiv la 4 luni, au fost aleatorizați pentru a primi zilnic fie fier (1 mg/kg), fie placebo, de la 4 la 9 luni de vârstă.

Rezultatele studiului, publicate în JAMA Pediatrics, indică faptul că nu au fost diferențe semnificative în dezvoltarea psihomotorie între copiii care au primit fier și cei care au primit placebo. Aceste descoperiri susțin liniile directoare europene care nu recomandă suplimentarea cu fier tuturor bebelușilor alăptați sănătoși. Mai mult, nu s-a observat o reducere semnificativă a riscului de anemie prin deficit de fier sau a deficitului de fier între grupuri.

Aceste rezultate sunt relevante în contextul în care Asociația Pediatrică Americană recomandă suplimentarea cu fier pentru toți bebelușii sănătoși care sunt alăptați mai mult de 4 luni, în timp ce echivalentul său european, Societatea de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție, nu face această recomandare. Studiul SIDBI aduce dovezi de înaltă calitate într-un domeniu unde studiile randomizate erau lipsă, arătând că suplimentarea cu fier nu aduce beneficii în dezvoltarea copiilor alăptați sănătoși și susține liniile directoare europene în acest sens.

sursa: News Medical

Data actualizare: 22-05-2024 | creare: 22-05-2024 | Vizite: 131
Bibliografie
SIDBI trial: No benefit of iron supplements for breastfed infants' development, link: https://www.news-medical.net/news/20240520/SIDBI-trial-No-benefit-of-iron-supplements-for-breastfed-infants-development.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum