Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii

©

Autor:

Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii
O revizuire sistematică publicată în revista Aggression and Violent Behavior a investigat eficacitatea suplimentelor nutritive în reducerea agresivității excesive la copii și adolescenți.
Comportamentele agresive la tineri pot afecta mai multe aspecte ale vieții, iar agresivitatea pe termen lung poate duce la tulburări psihice.

Agenții neurochimici influențează comportamentul agresiv, iar intervențiile psihosociale sunt prima linie de tratament pentru gestionarea comportamentelor agresive. Cu toate acestea, aportul adecvat atât de macronutrienți, cât și de micronutrienți este esențial pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a sistemului nervos.

Revizuirea sistematică a analizat 22 de studii, care investighează rolul suplimentelor nutritive în gestionarea comportamentelor agresive la tineri. Studiile s-au concentrat în primul rând pe efectul suplimentelor nutriționale în controlul comportamentelor violente sau hetero-agresive. Șapte studii au raportat efecte benefice ale suplimentelor nutriționale asupra comportamentelor agresive, în timp ce opt studii nu au raportat beneficii semnificative, iar șapte au raportat efecte mixte. Șase studii au raportat eficacitatea în reducerea depresiei, îmbunătățirea calității vieții, creșterea funcționării familiei și sociale și în gestionarea deficitelor de atenție, a simptomelor tulburării din spectrul autist și a hiperactivitatii. Reacții adverse de intensitate ușoară sau moderată au fost raportate la o mică parte a participanților la șapte din cele douăsprezece studii care au monitorizat efectele secundare.

În timp ce suplimentele de vitamine și minerale cu gamă largă pot avea efecte benefice în reducerea hetero-agresiunii excesive la copii și adolescenți, revizuirea indică faptul că dovezile disponibile privind eficacitatea suplimentelor cu un singur nutrient sunt neconcludente și calitatea și cantitatea dovezilor privind suplimentele nutriționale este scăzut. Studiile viitoare ar trebui să se concentreze atât pe obiceiurile alimentare, cât și pe suplimentele nutriționale pentru rezultate mai concludente.

sursa: News Medical
foto: KonstantinChristian / Shutterstock

Data actualizare: 12-04-2023 | creare: 12-04-2023 | Vizite: 235
Bibliografie
Vitamin and mineral supplements may help reduce aggressive behaviors in children and youth, link: https://www.news-medical.net/news/20230411/Vitamin-and-mineral-supplements-may-help-reduce-aggressive-behaviors-in-children-and-youth.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Agresivitatea la copii are origine genetică, dar este influențată de mediu
  • Agresiunea la copii a fost asociată cu deficite ale funcției cognitive
  • Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
  •