Tarile europene isi accelereaza testarile pentru lansarea vaccinului impotriva gripei A(H1N1)

Data publicării: 27-07-2009

Mai multe guverne europene au indicat ca isi vor accelera testarea vaccinurilor pe care le produc impotriva gripei A(H1N1) pentru a le putea pune la dispozitia populatiei inainte de sosirea iernii, ceea ce i-a alarmat pe expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii /OMS/, potrivit AP.
Astfel, Agentia Europeana a Medicamentului /AEM/, principalul reglementator european in materie, vrea sa se treaca repede la faza de aprobare a vaccinurilor. Mai multe tari - intre care Grecia, Franta, Marea Britanie si Suedia - au indicat ca vor incepe sa utilizeze vaccinurile daca agentia le da aprobarea, posibil in saptamanile viitoare.
Intr-un interviu acordat AP, Keiji Fukuda - responsabilul OMS de urmarirea si combaterea gripei A(H1N1) - a avertizat impotriva riscurilor potentiale ale vaccinurilor netestate suficient, fara sa respinga pentru acest motiv demersul tarilor europene. "Referitor la siguranta vaccinurilor, nu poate exista un compromis", estimase anterior Dr Fukuda. "Exista anumite domenii in care se pot face economii, dar exista altele in care acest lucru nu este posibil", a rezumat medicul japonez.
Sursa: Agerpres, 27-07-2009, Vizualizari 510
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.