Tatuajele care se estompează datorită unui nou tip de cerneală

©

Autor:

Tatuajele care se estompează datorită unui nou tip de cerneală
Cei care și-ar dori un tatuaj, dar nu sunt atrași de ideea permanenței acestuia, au acum o alternativă: tatuajele realizate cu cerneala dezvoltată de Ephemeral, o echipă de cercetători din New York.

Un tatuaj clasic devine permanent pe piele pentru că moleculele cernelei sunt prea mari pentru a putea fi eliminate de sistemul imun. Însă noul tip de cerneală folosește molecule mici, care pot fi curățate cu o soluție specială, care se aplică peste tatuajul temporar la un an după ce a fost creat. Tatuajul oricum începe să se estompeze, iar persoana are posibilitatea de a-l scoate sau de a-l repigmenta.

Cu cerneala clasică, singura posibilitate de îndepărtare a tatuajului este prin chirurgia cu laser, o metodă costisitoare, dureroasă și de lungă durată, care constă în pulverizarea particulelor de cerneală blocate la nivelul pielii, ceea ce permite organismului să le elimine.

Cerneala va fi disponibilă pe piață începând cu 2017, momentan este testată pe porci, dată fiind asemănarea genetică dintre aceste animale și oameni.

Datorită noului tip de cerneală, amintirile neplăcute ale unei relații, greșelile de scriere sau ideile neinspirate care păreau grozave la momentul realizării tatuajului nu vor mai fi o problemă.

Un tatuaj realizat cu cerneală temporară ar putea costa între 50 și 100 de dolari.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 25-02-2019 | creare: 18-05-2016 | Vizite: 1432
Bibliografie
This new tattoo ink is designed to disappear after a year, link: https://www.sciencealert.com/newly-developed-tattoo-ink-is-designed-to-disappear-after-a-year
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este legătura între tatuajele și sistemul imunitar?
  • Riscurile tatuajului
  • Vreau tatuaj - ce trebuie să știi înainte de a-ți face un tatuaj
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum