Tehnica Mohs - intervenția împotriva cancerului de piele cu cea mai mare rată de satisfacție

©

Autor:

Tehnica Mohs - intervenția împotriva cancerului de piele cu cea mai mare rată de satisfacție
Pacienții care au fost supuși unei intervenții chirurgicale Mohs pentru a trata cea mai gravă formă de cancer de piele, melanomul, au raportat o rată de satisfacție pe termen lung de 95 %, potrivit unui nou studiu de la UT Southwestern Medical Center.
Studiul, publicat în Dermatologic Surgery, este primul care a realizat un sondaj privind satisfacția pacienților pentru chirurgia Mohs. Rezultatele completează studiile științifice anterioare care au constatat că chirurgia Mohs este la fel de eficientă ca excizia locală pentru melanomele timpurii.

„Satisfacția pacienților devine o parte atât de importantă a medicamentului în aceste zile, așa că am dorit să căutăm să vedem ce putem face pentru ca pacienții să fie mai mulțumiți de îngrijirea pe care o primesc pentru tratamentul cancerului de piele, a declarat Divya Srivastava, autoarea studiului.

Cercetătorii au examinat 42 dintre pacienți care s-au supus acestei tehnici. Acest mic sondaj sugerează că pacienții descoperă că beneficiile pe termen lung ale utilizării chirurgiei Mohs depășesc orice potențial inconvenient perceput. Chirurgia Mohs are o rată de vindecare de 99% pentru melanomul precoce și se caracterizează prin cicatrici minime.

Chirurgia poate fi folosită și pentru îndepărtarea carcinomului cu celule bazale și a carcinomului cu celule scuamoase, care sunt cele mai frecvente două tipuri de cancer de piele.

„Dacă melanomul este lăsat netratat, are potențialul să crească pe piele și chiar să se răspândească la ganglioni și organe limfatice”, a adăugat Srivastava.

Chirurgia micrografică Mohs este o tehnică de excizie precisă în care cancerul este îndepărtat în etape, câte un strat de țesut pe rând. După fiecare etapă de îndepărtare, stratul este examinat la microscop pentru a determina dacă cancerul rămâne în pielea pacientului și, unde poate fi localizat, astfel încât chirurgul să poată elimina celulele canceroase rămase.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-01-2020 | creare: 23-01-2020 | Vizite: 746
Bibliografie
Study finds 95 percent satisfaction rate with Mohs surgery. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200110155243.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Crema cu FPS 30 poate amâna debutul melanomului
  • Cum ne protejăm de cancerul de piele?
  • Solarul și cancerul de piele
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum