Terapia cu droguri psihedelice - noi indicații pentru selecția participanților la studii clinice

©

Autor:

Terapia cu droguri psihedelice - noi indicații pentru selecția participanților la studii clinice
Drogurile psihedelice au devenit în ultimii ani o posibilă alternativă pentru terapia tulburărilor de sănătate mentală. Cu toate acestea, există o preocupare pentru reacțiile adverse în cazul pacienților incluși în studiile clinice. În acest sens, noile studii realizate în cadrul Ohio State University identifică trăsături de personalitate asociate cu experiențe pozitive și negative prin administrare de droguri psihedelice, informații care ar putea ajuta la o mai bună selecție a participanților cu răspunsuri diferite la medicamente. Studiul a fost publicat recent în jurnalul ACS Pharmacology & Translational Science.
Descoperirile recente ale oamenilor de știintă sugerează că persoanele mai deschise la experiențe noi ar putea beneficia de cele mai bune rezultate în terapia cu droguri psihedelice, în timp ce indivizii care tind să fie preocupați sau temători ar putea fi mai susceptibili la reacții adverse nefaste. Aceste predicții ar putea fi folosite și pentru administrarea unor doze mai mici ca punct de plecare pentru terapie. Alan Davis, profesor la Ohio State University, a afirmat: „Descoperirile indică lucruri interesante, pe care le putem analiza în cercetările viitoare. Ar putea fi plauzibil să se utilizeze doze de prag, care sunt mai mici decât cele utilizate într-un studiu ca primă expunere, astfel încât oamenii să aibă mai puțină anxietate, să beneficieze de beneficiile și, din aceasta, să intre într-o doză mai mare mai târziu.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au analizat 14 studii clinice publicate în trecut, care au documentat trăsăturile de personalitate și stările de spirit ale participanților și asocierea lor cu o diverse efecte adverse în urma administrăturii cu aceste tipuri de medicamente. „A fost o întrebare deschisă până acum în știința psihedelică: cum putem prezice modul în care oamenii vor reacționa? Am considerat că acest studiu ar fi o bună oportunitate de a dezvolta o un rezumat al informațiilor cunoscute până acum”, a declarat Jacob Aday, autorul principal al studiului.

Dovezile existente sugerează că drogurile psihedelice pot fi eficiente în tratarea tulburărilor de dispoziție, anxietate, traume și consum de substanțe. „Aceste medicamente s-ar putea aplica, în linii mari, la o gamă largă de probleme psihiatrice diferite. Acest lucru se poate datora faptului că afectează direct neurotransmisia și capacitatea creierului de a comunica în moduri noi, prin diferite părți ale cortexului. Dar mai sunt multe de dezvăluit cu privire la modul în care funcționează toate acestea și de ce pot fi eficiente.”

Trei studii au identificat în trecut potențiali markeri neurologici care ar putea ajuta la prezicerea reacțiilor participanților la drogurile psihedelice. Cu toate acestea, costul ridicat al colectării scanărilor cerebrale pentru depistarea candidaților la studii le-a făcut mai puțin practice în comparație cu trăsăturile psihologice. „Oamenii care au suferit traume nu sunt predispuși la deschidere și acceptare, deoarece sunt neliniștiți tot timpul cu privire la experiențele lor traumatice din trecut”, a afirmat Alan Davis. „O posibilitate de explorare a acestor rezultate este administrarea unei doze mici sau moderate la început, înainte de a da doza terapeutică completă, pentru a-i putea ajuta pe participanți să devină mai complianți.”

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-03-2021 | creare: 29-03-2021 | Vizite: 1102
Bibliografie
Predicting who may do best with psychedelic-assisted therapy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210322121311.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
  • Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții
  • Experiențele psihedelice mistice ar putea fi legate de rezultate pozitive în sănătatea mentală
  •